Ο Λιγνάδης καταγγέλλει πολιτική δίωξη: Θέλουν να με εξοντώσουν γιατί «δεν έκανα αριστερές επιλογές»

Πολιτική, κομματική και ιδεολογική διάσταση στην υπόθεση της σύλληψής του και των κατηγοριών που αντιμετωπίζει για βιασμό κατά συρροή, έδωσε ο ίδιος ο Δημήτρης Λιγνάδης, στο 27σέλιδο απολογητικό του υπόμνημα.

Ο Λιγνάδης καταγγέλλει πολιτική δίωξη: Θέλουν να με εξοντώσουν γιατί «δεν έκανα αριστερές επιλογές»

Ειδική αναφορά στην “ιδεολογικοποίηση” του Εθνικού Θεάτρου επί ημερών του, στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και το φιλί στο ομοίωμα του Παρθενώνα στην Επίδαυρο, παρουσία του πρωθυπουργικού ζεύγους, έκανε ο Δημήτρης Λιγνάδης στο απολογητικό του υπόμνημα, όπου επιτίθεται και στον Σύλλογο Ελλήνων Ηθοποιών.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Με την ανάληψη των καθηκόντων μου κατήργησα την Πειραματική Σκηνή και δημιούργησα την Ερευνητική Σκηνή για το αρχαίο δράμα δίνοντας μια πιο αρχαιοελληνική κατεύθυνση στο ρεπερτόριο / Οι ως άνω επιλογές μου επειδή δεν ήταν «αριστερές», ήταν διαφορετικές από τις επιλογές της προηγούμενης διοίκησης επί Κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, διότι η Αριστερά διαχρονικά προωθούσε τα μεταμοντέρνα και πειραματικά έργα σε βάρος των έργων που προέρχονταν από την πολιτιστική μας κληρονομιά, την κλασική αρχαιότητα και γενικότερα τους κλασικούς θεατρικούς συγγραφείς. Άλλωστε ήδη πριν την ανάληψη των καθηκόντων μου είχα ασκήσει σκληρή κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για τις επιλογές των παραγωγών στο Εθνικό Θέατρο. Αποκορύφωμα της έκφρασης της αγάπης μου για τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό που ενδεχομένως να ενόχλησε τους αριστερίζοντες θιασώτες του μεταμοντέρνου, ήταν η επιλογή μου να φιλήσω το ομοίωμα του Παρθενώνα μετά το τέλος της περσινής παράστασης «Πέρσες» στην Επίδαυρο».

Εδώ να θυμίσουμε πως την παράσταση στην οποία φίλησε το ομοίωμα του Παρθενώνα, είχε παρακολουθήσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του, που είχαν καταφθάσει με στρατιωτικό ελικόπτερο στην Επίδαυρο, κάνοντας ένα μικρό διάλλειμα από τις διακοπές τους στην Αντίπαρο.

ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΣΧΟΛΙΑ
Το 20/20 magazine σέβεται απόλυτα το δικαίωμα του αναγνώστη/ριας, να εκφράζει ανεμπόδιστα και ελεύθερα τις απόψεις του/της στο πλαίσιο ενός ελεύθερου και κόσμιου διαλόγου. Παρόλα αυτά υπογραμμίζουμε ρητά ότι τα σχόλια των επισκεπτών του www.2020mag.gr, εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον χρήστη/ρια και μόνον αυτόν. Το www.2020mag.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια (απαγορεύονται επίσης τα σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλες ιστοσελίδες). Οι χρήστες που θα χρησιμοποιούν ύβρεις, απρεπείς εκφράσεις ή θα προκαλούν, θα αποκλείονται.