Ένας χρόνος από τη μέρα που ο Κικίλιας ανακοίνωνε το πρώτο κρούσμα κορονοϊού - Και είναι ακόμα στη θέση του

Ακριβώς ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα (26/02) από την ημέρα που ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωνε στο Twitter το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στη χώρα μας.
«Είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι», έλεγε.

Ένας χρόνος από τη μέρα που ο Κικίλιας ανακοίνωνε το πρώτο κρούσμα κορονοϊού - Και είναι ακόμα στη θέση του

Και το -καθόλου- αστείο είναι ότι όντως ήμασταν προετοιμασμένοι.
Όχι γιατί είχε προνοήσει η κυβέρνηση, αλλά γιατί η δυστυχία των άλλων έγινε δική μας σωτηρία. 
Ήταν χειμώνας, με σχεδόν μηδενική τουριστική δραστηριότητα, δεν είμαστε μεγάλη transit χώρα και ο κορονοϊός είχε ήδη χτυπήσει τις μεγάλες Ευρωπαικές χώρες, όπως την Ιταλία, την Ισπανία και την Γαλλία με σφοδρότητα.
Ξέραμε δηλαδή τι μας περίμενε.

Έγραφε λοιπόν τότε ο Βασίλης Κικίλιας: «Το πρώτο κρούσμα του νέου κορονοϊού στη χώρα μας επιβεβαιώθηκε. Ήταν κάτι που περιμέναμε. Είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι. Δεν υπάρχει κανένας λόγος πανικού».

Aυτό που ακολούθησε βέβαια, ήταν μια εφιαλτική διαχείριση από την Ελληνική κυβέρνηση και παλινωδίες από την ανεπαρκή (πλην θρήσκα) όπως αποδείχθηκε, επιτροπή επιστημόνων του υπουργείου Υγείας.

Ένα χρόνο μετά το πρώτο κρούσμα, έχουμε ήδη φτάσει περίπου στους 6500 χιλιάδες νεκρούς, ενώ οι συνολικοί μήνες σε lockdown ξεπερνούν πλέον την περίοδο ελεύθερης μετακίνησης.

Σήμερα, οι ΜΕΘ στην Αττική βρίσκονται πάλι σε πληρότητα 90% και οι διασωληνωμένοι και τα κρούσματα, αυξάνονται ξανά. 

Όλα αυτά, εν μέσω του πιο μακρόχρονου, σκληρού και αντιδημοκρατικού lockdown.

O "γνωστός υπουργός Υγείας και πρώην μπασκετμπολίστας" είναι ακόμα στη θέση του.

 

ΥΓ. Και μην ξεχνάτε, σήμερα λήγει η προθεσμία για την κατάθεση των τελών κυκλοφορίας των Ι.Χ.

ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΣΧΟΛΙΑ
Το 20/20 magazine σέβεται απόλυτα το δικαίωμα του αναγνώστη/ριας, να εκφράζει ανεμπόδιστα και ελεύθερα τις απόψεις του/της στο πλαίσιο ενός ελεύθερου και κόσμιου διαλόγου. Παρόλα αυτά υπογραμμίζουμε ρητά ότι τα σχόλια των επισκεπτών του www.2020mag.gr, εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον χρήστη/ρια και μόνον αυτόν. Το www.2020mag.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια (απαγορεύονται επίσης τα σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλες ιστοσελίδες). Οι χρήστες που θα χρησιμοποιούν ύβρεις, απρεπείς εκφράσεις ή θα προκαλούν, θα αποκλείονται.