Συνέχεια στις καταγγελίες Μαρτσουλιόνις για υποτιθέμενη δωροδοκία στο Ευρωμπάσκετ του '87

Συνέχεια και μάλιστα με περισσότερες λεπτομέρειες, έδωσε ο Χέινο Έντεν, σε όσα είπε ο Σαρούνας Μαρτσουλιόνις και μίλησε με λεπτομέρειες για απόπειρα δωροδοκίας των παικτών της ΕΣΣΔ πριν τον τελικό στο Eυρωμπάσκετ του 1987. Τι έγινε, σύμφωνα με τον Έντεν, στην συνάντηση Γκομέλσκι - Πολίτη στην ταράτσα του ξενοδοχείου.

Συνέχεια στις καταγγελίες Μαρτσουλιόνις για υποτιθέμενη δωροδοκία στο Ευρωμπάσκετ του '87
ΠΡΟΒΟΛΗ

Ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας της ΕΣΣΔ, σε συνέντευξή του στο εσθονικό sport.postimees.ee αναφέρθηκε πολύ πιο λεπτομερώς σε όσα είπε λίγες μέρες πριν ο Σαρούνας Μαρτσουλιόνις στο Ισπανικό περιοδικό Skyhook.

«Είχαμε μία μέρα κενό ανάμεσα στους αγώνες. Στα ρεπό πηγαίναμε στην πόλη. Πριν από τον τελικό, επισκέφθηκα μαζί με τον Σεργκέι Ταρακάνοφ ένα κατάστημα με σουβενίρ στην Αθήνα. Δύο μεσήλικες μας πλησίασαν ευγενικά και ο ένας ήρθε κα μας μίλησε. Μου είπαν να χάσουμε τον τελικό, δεν θυμάμαι το ποσό που μας πρόσφεραν, ίσως πέντε χιλιάδες, ίσως δέκα χιλιάδες δολάρια, Μιλάμε για ένα μεγάλο ποσό εκείνη την εποχή. Τους είπαμε πως ήρθαμε εδώ για να κατακτήσουμε το τουρνουά και τους χαιρετήσαμε», ανέφερε ο Εσθονός πρώην μπασκετμπολίστας, που αναφέρθηκε επίσης και στην συνάντηση που φαίρεται πως είχαν στην ταράτσα του ξενοδοχείου της αποοστολής, οι προπονητές των δύο ομάδων, Αλεξάντερ Γκομέλσκι και Κώστας Πολίτης, λίγες ημέρες πριν τον τελικό.

«Κάποιους μήνες αργότερα, ο Γκομέλσκι φώναξε σε γεμάτη αίθουσα γιατί δεν του είπα να μπω στον τελικό. Πως μπορώ να κάνω κάτι τέτοιο στη διάρκεια ενός αγώνα; Ο Γκαράστας (σύμβουλος της ομάδας) είπε επίσης ότι στη συνάντηση πριν από τον τελικό, η πόρτα της αίθουσας χτύπησε και κάλεσαν τον Γκομέλσκι, που δεν γύρισε ποτέ. Δεν το θυμάμαι ακριβώς αυτό το περιστατικό. Όμως γνώριζα πως στην ταράτσα του ξενοδοχείου που μέναμε υπήρχε μια πισίνα. Δεν πηγαίναμε εκεί, αλλά αποφάσισα να πάω μια μέρα. Εκεί τότε βρισκόταν ο Γκομέλσκι και ο προπονητής της Ελλάδας, ο Κώστας Πολίτης. Ένιωσα άβολα και έφυγα. Αυτό έγινε λίγες ημέρες νωρίτερα, όχι την παραμονή του τελικού. Γιατί όμως να συναντηθούν μόνοι τους εκεί, ενώ μπορούσαν να μιλήσουν λόμπι του ξενοδοχείου; Ο Γκαράστας ήταν σίγουρος πως ο τελικός θα δινόταν, ήξερε περισσότερα. Είναι πιθανό το σενάριο να είχε γραφτεί. Πολλές καταστάσεις μου είχαν δημιουργήσει αμφιβολίες».

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ