Και όμως, αυτός είναι επικεφαλής Επιστημονικής Επιτροπής για την αντιμετώπιση της πανδημίας (video - εικόνες)

«Η επιστήμη ταυτίζεται εξ ορισμού με τη συνετή και συνεχή αναζήτηση της αλήθειας, η οποία φρονώ ότι είναι ο σκοπός της ζωής μας. Στην αναζήτηση αυτή η Εκκλησία είναι συνοδοιπόρος μας», δήλωσε ο επικεφαλής της Επιστημονικής Επιτροπής του υπουργείου Υγείας που χειροθετήθηκε από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ως "Αρχων Οφφικιάλος".
Τίποτα από τα παραπάνω δεν είναι πλάκα.

Και όμως, αυτός είναι επικεφαλής Επιστημονικής Επιτροπής για την αντιμετώπιση της πανδημίας (video - εικόνες)
ΠΡΟΒΟΛΗ

"Αρχων Οφφικιάλιος" χειροθετήθηκε χθες (31/08) ο επικεφαλής της Επιστημονικής ομάδας για την αντιμετώπιση της πανδημίας, κ. Σωτήριος Τσιόδρας από τον Οικουμενικό πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Όπως ενημερωθήκαμε (στην άχρηστη πληροφορία της ημέρας), η χειροθέτηση με αυτό το ειδικό εκκλησιαστικό παράσημο, έγινε την παραμονή της εορτής της Ινδίκτου, μετά το πέρας του Μεγάλου Εσπερινού, στην Μονή Ζωοδόχου Πηγής Βαλουκλή στο Φανάρι.

Εμφανώς συγκινημένος, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, ο κ. Τσιόδρας χαρακτήρισε τον Οικουμενικό Πατριάρχη «σύμβολο της καθολικής ενότητας και της ομόνοιας» ενώ επανέλαβε τη θέση του για την σχέση εκκλησίας και η επιστήμης.

«Η επιστήμη ταυτίζεται εξ ορισμού με τη συνετή και συνεχή αναζήτηση της αλήθειας, η οποία φρονώ ότι είναι ο σκοπός της ζωής μας. Στην αναζήτηση αυτή η Εκκλησία είναι συνοδοιπόρος μας», δήλωσε ο επικεφαλής της Επιστημονικής Επιτροπής του υπουργείου Υγείας.

Όλα τα παραπάνω προφανώς για μια μεγάλη μερίδα της κοινωνίας φαίνονται απόλυτα φυσιολογικά, το 2021 σε μια Δυτική χώρα. 

«"Συνοδοιπόροι η εκκλησία και η επιστήμη στην αναζήτηση της αλήθειας", δήλωσε ο Άρχων Οφικιαλιος Τσιοδρας! Μαλιστα! Η εκκλησία με τα αναπόδεικτα δόγματα και η επιστήμη με τη συνεχή έρευνα και το πείραμα! Να πονάει το μυαλό σου...», έγραψε χαρακτηριστικά ένας χρήστης του twitter.

Ευτυχώς υπάρχουν και τα social media.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ