Υπόθεση Λιγνάδη: Η ΟΙΕΛΕ καταγγέλλει για απόπειρα συγκάλυψης τα Αρσάκεια σχολεία

«Πανικός και απόπειρα συγκάλυψης στα Αρσάκεια: Υποχρεώνουν τους εκπαιδευτικούς να υπογράψουν κείμενο με το οποίο χαρακτηρίζονται «ψευδολογίες» οι μαρτυρίες των θυμάτων κακοποίησης!» ήταν η καταγγελία που δημοσιοποίησε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) και αφορά τα Αρσάκεια Σχολεία.

Υπόθεση Λιγνάδη: Η ΟΙΕΛΕ καταγγέλλει για απόπειρα συγκάλυψης τα Αρσάκεια σχολεία
ΠΡΟΒΟΛΗ

Η ομοσπονδία κάνει λόγο για «μια απαράδεκτη κίνηση φίμωσης και πειθαναγκασμού των συναδέλφων των Αρσακείων Σχολείων»

Στην ανακοίνωση τονίζεται:

«Εξοργισμένοι συνάδελφοι μας απέστειλαν το κατάπτυστο κείμενο που καλούνται “δημοκρατικά” να υπογράψουν (όλοι γνωρίζουμε τι περιμένει τους αντιφρονούντες…). Στο κείμενο αυτό με τον παραπλανητικό τίτλο “Δεν φοβόμαστε” χαρακτηρίζονται ως “ψευδολογίες” οι συγκλονιστικές μαρτυρίες κακοποίησης θυμάτων της “δράσης” Λιγνάδη στα Αρσάκεια Σχολεία. Ο πανικός που διακατέχει κάποιους και ο τρόμος μπροστά στο τσουνάμι των αποκαλύψεων που έρχεται αποδεικνύεται από το γεγονός ότι το κείμενο διακινήθηκε μέσα στη νύχτα! Τι φοβούνται άραγε τόσο πολύ;».

Το κείμενο που δημοσιοποίησε η Ομοσπονδία:

Η ΟΙΕΛΕ δημοσιοποίησε το περιεχόμενου του κειμένου που κατά την ίδια καλούνται να υπογράψουν εκπαιδευτικοί του Αρσακείου:

«Δεν φοβόμαστε.

Απέναντι σε όσα κακόβουλα, απίστευτα και αδιανότητα, διακινούνται χωρίς κανέναν έλεγχο ή επαλήθευση και αναπαράγονται αφειδώς σε κοινωνικά δίκτυα, μπλογκς και ιστοσελίδες και μάς στοχοποιούν συνολικώς ως εκπαιδευτικούς λειτουργούς και εργαζόμενους των Αρσακείων Σχολείων, υψώνουμε το ανάστημά μας και απαντούμε: Δεν φοβόμαστε!

Καταδικάζουμε απερίφραστα ως εκπαιδευτικοί και ως γονείς οποιαδήποτε μορφή παρενόχλησης ή βίας εναντίον οποιασδήποτε παιδικής ψυχής. Η ομόθυμη και απόλυτη αυτή καταδίκη συμβαδίζει με την αταλάντευτη απφόασή μας να μη δεχτούμε καμία ψευδολογία ή συκοφαντία, ιδίως για θέματα μείζονος ηθικής απαξίας.

Ολοι μαζί και ο καθένας από εμάς αρνείται να συκοφαντείται, να δυσφημείται, να απειλείται, να σπιλώνεται, να παρενοχλείται καθημερινώς στο λειτούργημά του, ιδίως στους ζοφερούς καιρούς που διανύουμε, στο όνομα μιας συνολικής και στοχευμένες επίθεσης εναντίον του σχολείου μας, που για εμάς δεν είναι απλός χώρος εργασίας και βιοπορισμού, αλλά χώρος παιδείας και ιστορικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός που έχει γαλουχήσει γενεές παιδιών (των δικών μας περιλαμβανομένων).

Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να χρησιμοποιεί τους δαιδαλώδεις δρόμους του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για να αμφισβητεί ανώνυμα και κακοπροαίρετα την ηθική μας ακεραιότητα και την επαγγελματική μας υπόσταση. Είμαστε όλοι ενωμένοι σαν γροθιά προκειμένου να υπερασπιστούμε την τιμή μας, τη φήμη μας, το σχολείο μας, στο οποίο επενδύσαμε τις σπουδές, τη ζωή και τα όνειρά μας»

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ