Γ.Γ. Ειδικών Φρουρών: Ευτυχώς η κυβέρνηση μας άκουσε και δεν χρειάζεται να κυνηγάμε κυρίες με παιδιά σε παγκάκια (video)

Στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ, ο Γ.Γ. Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος, παραδέχθηκε εμμέσως πως οι πρόσφατες εικόνες αστυνομικής βίας και ο βίαιος έλεγχος της μετακίνησης των πολιτών, ήταν στρατηγική επιλογή της πολιτικής ηγεσίας, αλλά ισχυρίστηκε πως πλέον εισακούστηκαν οι προτάσεις των ειδικών φρουρών και θα αναλάβουν άλλες ομάδες τον έλεγχο των πολιτών. Ο παρουσιαστής της εκπομπής, Δημήτρης Οικονόμου αντέδρασε, λέγοντας πως αυτό είναι υποχώρηση των αρχών, ενώ με ειρωνικό ύφος αναρωτήθηκε για το αν οι έλεγχοι της αστυνομίας από εδώ και μπρος θα γίνονται... με λουλούδια.

Γ.Γ. Ειδικών Φρουρών: Ευτυχώς η κυβέρνηση μας άκουσε και δεν χρειάζεται να κυνηγάμε κυρίες με παιδιά σε παγκάκια (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

«Ευτυχώς η πολιτική ηγεσία μας έχει ακούσει και δεν χρησιμοποιεί την ομάδα ΔΙ.ΑΣ. που βλέπατε το προηγούμενο διάστημα πάνοπλους αστυνομικούς να κάνουνε παρατηρήσεις σε κυρίες με μικρά παιδιά ή σε παγκάκια, φορέστε ή μη φορέστε τη μάσκα σας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γ.Γ. Ειδικών Φρουρών, παραδεχόμενος εμμέσως πως η αστυνομική βαρβαρότητα και αυθαιρεσία που ζήσαμε, όχι μόνο στη Νέα Σμύρνη αλλά από την αρχή της πανδημίας (και πιο πριν), ήταν στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης.

Ο δημοσιογράφος Δημήτρης Οικονόμου αντέδρασε λέγοντας πως «αυτό είναι υποχώρηση των αρχών κ. Μαυροειδάκο και αυτοί που έλεγαν να καταργηθεί η ομάδα ΔΙ.ΑΣ. και να φύγουν οι αστυνομικοί από δω κέρδισαν» 

Σε ερώτηση αν θα είναι στην Ερμού από Δευτέρα οι ειδικοί φρουροί να κάνουν ελέγχους, ο Σ. Μαυροειδάκος απάντησε: «ελπίζω να είναι συνάδελφοί μου από το τμήμα πεζών περιπολιών ή συνάδελφοί μου από άλλες υπηρεσίες, όχι πάνοπλοι αστυνομικοί»

«Θα πηγαίνεται με λουλούδια δηλαδή», τον διέκοψε με ειρωνικό ύφος ο Δημήτρης Οικονόμου,

«Αν δείτε κάποιον πάνοπλο αστυνομικό θα αντιδράσετε διαφορετικά», απάντησε ο Γ.Γ. των Ειδικών Φρουρών, με τη συζήτηση να γίνεται όλο και πιο σουρεαλιστική και τον Δημήτρη Οικονόμου να απαντάει: «γιατί να αντιδράσουμε κύριε Μαυροειδάκο; Δεν σου δίνει ένα αίσθημα ασφάλειας ένας (πάνοπλος) αστυνομικός; Δεν έρχεται να σε σκοτώσει, να σε προστατέψει είναι εκεί».

Προφανώς στον δημοσιογράφο του ΣΚΑΙ, του έχει λείψει η αστυνομική βαρβαρότητα των προηγούμενων μηνών.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ