Μάτι: Την αποπομπή του Αρχηγού της Πυροσβεστικής που προήγαγε ο Μητσοτάκης ζητούν οι συγγενείς των θυμάτων

Οι συγγενείς των θυμάτων στο Μάτι, ζητούν με επιστολή τους στον πρωθυπουργό και σε τέσσερις υπουργούς, να αποπεμφθεί ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος και Διοικητής της ΕΜΑΚ την 23η Ιουλίου 2018.  Υποστηρίζουν πως «η υπερασπιστική τακτική του κ. Κολοκούρη συνιστά προσβολή στους νεκρούς μας και κατάχρηση του δικαιώματος κάποιου να αποδείξει ότι είναι αθώος».

Μάτι: Την αποπομπή του Αρχηγού της Πυροσβεστικής που προήγαγε ο Μητσοτάκης ζητούν οι συγγενείς των θυμάτων
ΠΡΟΒΟΛΗ

Η αποκατάσταση και οι προαγωγές των υπευθύνων υπηρεσιακών παραγόντων κατα τη διάρκεια της τραγωδίας στο Μάτι, από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, δημιούργησε κάτι παραπάνω από εύλογα ερωτήματα στην κοινή γνώμη αλλά κυρίως στους ανθρώπους που έχασαν τους συγγενείς τους.

Οι συγγενείς των θυμάτων που υπογράφουν την επιστολή επικρίνουν τον νυν αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος για τα όσα υποστηρίζει στο νέο, συμπληρωματικό υπόμνημα που υπέβαλε στον Ανακριτή.

Υπενυμίζεται ότι ο κ. Καλοκούρης ήταν διοικητής της ΕΜΑΚ την 23η Ιουλίου 2018.

Οι συγγενείς των θυμάτων κατηγορούν τον αρχηγό ότι επιλέγει να στηρίζει το «απίστευτο υποθετικό σενάριο, ότι ακόμη και αν είχε μεταβεί στην περιοχή έγκαιρα, δεν θα μπορούσε να αποτρέψει τον ασύλληπτο αριθμό νεκρών και τον τραυματισμό ανθρώπων, επειδή δεν αναφέρονται οι ώρες, που τα θύματα έχασαν τη ζωή τους, ή, προκλήθηκαν οι τραυματισμοί».

Χαρακτηρίζουν «επίορκη» τη συγκεκριμένη επιχειρηματολογία του κ. Κολοκούρη, και τον εγκαλούν επίσης ότι «με την παντελή απουσία του, μας άφησε να καιγόμαστε, κυριολεκτικά, αβοήθητους» σημειώνοντας ότι «μόνο κάποιος δίχως ίχνος συνείδησης δεν αντιλαμβάνεται ότι ο ρόλος του – εφόσον ήταν εδώ- θα ήταν εξαιρετικά σημαντικός στη βοήθεια που θα μπορούσαν να προσφέρουν οι διασώστες της ΕΜΑΚ στους ανθρώπους που αφέθηκαν να πεθαίνουν στους δρόμους».

«Καθίσταται σαφές ότι η υπερασπιστική τακτική του κ. Κολοκούρη, υπερβαίνει τα εσκαμμένα ενός υπόδικου, και συνιστά προσβολή στους νεκρούς μας και κατάχρηση του δικαιώματος κάποιου να αποδείξει ότι είναι αθώος», υπογραμμίζουν οι συγγενείς.

Είναι σαφές πως η επιστολή των συγγενών αποτελεί κόλαφο προσωπικά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος μεταξύ άλλων, που είχε “επιβραβεύσει” τον Στέφανο Κολοκούρη, στις 6 Φεβρουαρίου 2020, μόλις 18 μήνες μετά την τραγωδία στο Μάτι, προάγοντάς τον σε Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματο, σε μια ακατανόητη (;) επιλογή.

Θυμίσουμε επίσης πως ο ίδιος ο πρωθυπουργός σε ομιλία του στον ΟΗΕ είχε χαρακτηρίσει την τραγωδία στο Μάτι ως αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής αφού όλα έγιναν πολύ γρήγορα όπως είπε, αφού προηγουμένως βέβαια είχε στηρίξει όλο τον αντπολιτευτικό του αγώνα, τυμβωρυχόντας στους τάφους των νεκρών και στο Μακεδονικό.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ