Η ώρα της δικαιοσύνης για το "πάρτι" απευθείας αναθέσεων από την Σοφία Νικολάου (video)

Στον Άρειο Πάγο η μηνυτήρια αναφορά του ΣΥΡΙΖΑ κατά της γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφίας Νικολάου για το -άνευ προηγουμένου- "μπαράζ" απευθείας αναθέσεων, κατά το ποίο όπως καταγγέλεται -με στοιχεία και από τη ΔΙΑΥΓΕΙΑ- κατασπαταλήθηκε δημόσιο χρήμα με υπερτιμολογήσεις και αδιαφανείς διαδικασίες.

Η ώρα της δικαιοσύνης για το
ΠΡΟΒΟΛΗ

Μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, κατά της γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Σοφίας Νικολάου, κατέθεσαν σήμερα (18/05) τρεις τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ: ο Παύλος Πολάκης (Διαφάνειας & Διοικητικής Δράσης), ο Χρήστος Σπίρτζης (Προστασίας του Πολίτη) και ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος (Δικαιοσύνης), 

Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταγγέλουν την Σοφία Νικολάου, για το κακούργημα της απιστίας κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, εν μέσω πανδημίας και ισχυρίζονται πως η Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής προέβη σε 28 παράνομες απευθείας αναθέσεις ειδών ατομικής προστασίας και καθαριότητας (χειρουργικές μάσκες, γάντια, αντισηπτικά, κ.λπ.) ζημιώνοντας το ελληνικό δημόσιο κατά 2,191 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με τους κ.κ. Πολάκη, Σπίρτζη και Ξανθόπουλο, σε ορισμένες περιπτώσεις οι αναθέσεις έγιναν σε εταιρείες που δημιουργήθηκαν μια ή δύο μέρες πριν την ανάθεση και άλλες φορές σε εταιρείες που δεν είχαν καμία σχέση με το αντικείμενο των συμβάσεων σε τιμές πολλαπλάσιες από τις τιμές που άλλοι φορείς του δημοσίου αγόρασαν τα ίδια υλικά, την ίδια περίοδο.

«Η κ. Νικολάου στο όνομα του κορονοϊού είναι το πιο κραγμένο παράδειγμα απευθείας αναθέσεων σε εταιρείες που φτιάχτηκαν μια-δυο ημέρες πριν την ανάθεση, σε εταιρείες που δεν είχαν καμία σχέση με το αντικείμενο των μέσων ατομικής προστασίας ή των απολυμάνσεων ή άλλων υγειονομικών καταστάσεων και όμως πήραν την δουλειά. Περιμένουμε με τα αναλυτικότατα και συντριπτικά στοιχεία, τα οποία καταθέσαμε σήμερα να κινηθεί γρήγορα η εισαγγελία και να αποδοθούν αυτές οι ευθύνες», δήλωσε έξω από τον Άρειο Πάγο, ο Παύλος Πολάκης.

Από τη μεριά του ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, δήλωσε πως «η φράση του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς Ηλία Ηλιού "θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα" αποκτά σήμερα μια ξεχωριστή επικαιρότητα. Παρακολουθούμε την εξέλιξη της υπόθεσης, η οποία αφορά όλους τους Έλληνες πολίτες»

«Ελπίζουμε η κυβέρνηση να ανταποκριθεί στις καταγγελίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να επαναφέρει στην εθνική νομοθεσία τις διαδικασίες που διασφαλίζουν τον έλεγχο, τη νομιμότητα, την τήρηση της διαφάνειας και την τήρηση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας», δήλωσε ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Σπίρτζης

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ