Χρυσοχοΐδης: Δεν υπάρχει αύξηση εγκληματικότητας, απλά αυξάνεται η εγκληματοφοβία των πολιτών

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, εκτός από λοιμωξιολόγος είναι και ψυχίατρος, καθώς απέδωσε σε εγκληματοφοβία των πολιτών, τον φόβο από τις σχεδόν καθημερινές εκτελέσεις του οργανωμένου εγκλήματος αλλά και την ανατριχιαστική δολοφονία στα Γλυκά Νερά, μεταξύ άλλων.

Χρυσοχοΐδης: Δεν υπάρχει αύξηση εγκληματικότητας, απλά αυξάνεται η εγκληματοφοβία των πολιτών
ΠΡΟΒΟΛΗ

Όσα θα διαβάσετε παρακάτω δεν είναι αποκυήματα φαντασίας αλλά πραγματικές δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, σήμερα (04/06) στην Βουλή.

«Πρέπει να αποφασίσετε. Πριν μερικούς μήνες διαδηλώνατε εδώ στις γειτονιές της Αθήνας με πανό «έξω οι μπάτσοι από τις γειτονιές». Τώρα ακριβώς τι λέτε; «Έξω οι κλέφτες από τις γειτονιές»; Αποφασίστε και πείτε μας», τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης και συνέχισε: «υπάρχει μία σύγχυση μεταξύ εγκληματοφοβίας και εγκληματικότητας, η εγκληματικότητα μειώνεται, δεν αυξάνεται. Ενώ η εγκληματοφοβία αυξάνεται ακριβώς λόγω αυτών των ειδικών γεγονότων».

«Στα Γλυκά Νερά έγινε κάτι σπάνιο, σχεδόν ανήκουστο για τα ήθη μας. Γι’ αυτό σοκάρει, γι’ αυτό συγκλονίζει. Στραγγάλισαν μάνα μπροστά στο μωρό της. Μας εξοργίζει, μας στοιχίζει, μας ξεπερνά αλλά είναι μοναδικό. Όσο κι αν φοβίζει, όσο και αν ανησυχεί, είναι μοναδικό. Φυσικά τους δράστες τους ερευνά, τους ψάχνει και τους αναζητά μέσα από την έρευνα η Αστυνομία. Δεν μιλάμε, όμως, γι’ αυτό τώρα εδώ. Άρα, το έγκλημα στα Γλυκά Νερά ενώ είναι πηγή ανησυχίας και αισθήματος ανασφάλειας, δεν μεταφράζεται αυτόματα σε άνοδο της εγκληματικότητας (...) Οι μπράβοι λύνουν τους λογαριασμούς τους, το 2007, το 2012, το 2017, το 2018, το 2021. Πρέπει να σταματήσουμε αυτήν την κλιμάκωση που είναι επικίνδυνη και ανησυχητική. Είναι ξεκαθάρισμα. Δεν είναι γενικό φαινόμενο που αφορά τη ζωή ή την περιουσία του πολίτη. Το συμπέρασμα είναι ότι με τα Γλυκά Νερά και με τους μπράβους δεν ανεβαίνει η εγκληματικότητα. Ανεβαίνει η εγκληματοφοβία, η ανησυχία των ανθρώπων, το αίσθημα ανασφάλειας», δήλωσε με στόμφο ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ