Εμβολιασμοί: Ο πρόεδρος της Metron Analysis ξεμπροστιάζει Μητσοτάκη για την «ατομική ευθύνη»

Ο πρόεδρος της εταιρείας δημοσκοπήσεων Metron Analysis, δεν άντεξε το χυδαίο κυβερνητικό αφήγημα ανάθεσης της ευθύνης στους πολίτες για τον ρυθμό εμβολιασμών. Επικαλούμενος στοιχεία, ο Στράτος Φαναράς αφήνει να εννοηθεί πως οι έλληνες θέλουν να εμβολιαστούν απλά δεν υπάρχει επαρκής αριθμός εμβολίων.

Εμβολιασμοί: Ο πρόεδρος της Metron Analysis ξεμπροστιάζει Μητσοτάκη για την «ατομική ευθύνη»
ΠΡΟΒΟΛΗ

Με ανάρτηση του στον λογαριασμό του στο Facebook, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Metron Analysis, Στράτος Φαναράς αποδόμησε το αφήγημα του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης, που αποδίδουν στην «ατομική ευθύνη» των πολιτών τον ψαμηλό ρυθμού εμβολιασμών.

Όπως φαίνεται να εννοεί, μεταξύ άλλων, ο Στράτος Φαναράς οι μεγάλες ελλείψεις εμβολίων κααι ο αποκλεισμός αρκετών ηλικιακών ομάδων ευθύνεται για τον χαμηλο ρυθμό εμβολιασμών, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ας σοβαρευτούμε επιτέλους και ας πάψουμε τη μετάθεση ευθυνών σε εύκολες πλάτες» υπογραμμίζει όλο νόημα στον επίλογό του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Metron Analysis.

Διαβάστε ολόκληρη την ανάρτηση του Στράτου Φαναρά με τον τίτλο "Φταίει και ο Χατζηπετρής", που δεν επιδέχεται παρερμηνείς:

Φταίει κι ο Χατζηπετρής...

Εδώ και καιρό, πριν καν αρχίσουν οι εμβολιασμοί στη χώρα, υπάρχει μια συστηματική υπερπροβολή των διαφόρων αντιεμβολιαστών (και όσων διστάζουν να εμβολιαστούν) και μάλιστα σε συνδυασμό με διάφορες μεμονωμένες περιπτώσεις παρενεργειών των εμβολίων, έχουν σχηματίσει ένα αντιφατικό και θολό μήνυμα: ότι το πρόβλημα στη χώρα μας είναι οι αντιεμβολιαστές και ταυτόχρονα (κλείνοντας τους το μάτι ορισμένα μμε) "εμ βέβαια δε βλέπετε τι παρενέργειες υπάρχουν";
Δεν είναι λοιπόν το θέμα μας ότι ακόμα μετά από μισό χρόνο υπάρχουν ηλικιακές ομάδες που δεν έχουν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν, δεν είναι ότι μόλις πριν ένα μήνα καταφέραμε να φτάσουμε σε προσφορά τις 100.000/ημέρα, είναι οι αρνητές το πρόβλημα.
Ιδού λοιπόν τα διαχρονικά συγκριτικά στοιχεία ΗΠΑ και Ελλάδας όσων ήδη έχουν εμβολιαστεί ή δηλώνουν ότι θα εμβολιαστούν.
Ας σοβαρευτούμε επιτέλους και ας πάψουμε τη μετάθεση ευθυνών σε εύκολες πλάτες.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ