Καμπαγιάννης: Οι διαρροές παραγόντων της ΕΛ.ΑΣ. δείχνουν ότι ο συζυγοκτόνος είχε "πλάτες" μέσα στην Αστυνομία

Με αφορμή το σημερινό (20/06) άρθρο του Βασίλη Λαμπρόπουλου στο ΒΗΜΑ, ο δικηγόρος Θανάσης Καμπαγιάννης, με ανάρτησή του στο facebook στηλιτεύει τον υπόγειο πόλεμο «επίρριψης ευθυνών στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στην ΕΛΑΣ για το φιάσκο της γυναικοκτονίας στα Γλυκά Νερά», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, ενώ για τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη σχολιάζει πως «λειτουργούσε - όπως και η Μενδώνη με τον Λιγνάδη - ως το αντηχείο των υπερασπιστικών ισχυρισμών του συζυγοκτόνου».

Καμπαγιάννης: Οι διαρροές παραγόντων της ΕΛ.ΑΣ. δείχνουν ότι ο συζυγοκτόνος είχε
ΠΡΟΒΟΛΗ

Άκρως αποκαλυπτικό ήταν το σημερινό άρθρο του Βασίλη Λαμπρόπουλου στο ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ για τις ευθύνες τις ΕΛ.ΑΣ. στην υπόθεση στα Γλυκα Νερά.

Συγκεκριμένα, ο δημοσιογράφος του ΒΗΜΑΤΟΣ αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Παρ' ότι μεγάλο τμήμα της κοινής γνώμης εξέφραζε απορίες για τις δηλώσεις, την επομένη της δολοφονίας, του πιλότου στα ΜΜΕ όπου εντόπιζε σημεία υποκρισίας, ψυχρότητας κλπ., αρμόδιοι παράγοντες δήλωναν  «ότι με τον Μπάμπη δεν υπάρχει κανένα θέμα, πιστεύουμε την κατάθεση του, δεν υπάρχει σκηνοθεσία και ψάχνουμε να βρούμε  τους κακοποιούς». Υποστηρίζοντας ακόμη ότι «υπάρχει πολυετής εμπειρία σε στελέχη της ΕΛ.ΑΣ που θα εντόπιζαν αμέσως αν ο πιλότος έλεγε ψέματα. Κι  αφού αυτοί έρχονταν σε επαφή μαζί του για πολλές ώρες».  Συμπληρώνοντας ότι  «ο  Μπάμπης δεν παραπλανεί. Μπορεί απλώς να ένοιωθε αμήχανα στα ΜΜΕ ή μπορεί να νιώθει …τύψεις επειδή δεν βοήθησε όσο θα ήθελε την σύζυγο του». Ας σημειωθεί ότι ανάμεσα σε αυτούς που εξέφραζαν διαρκώς αμφιβολίες για τον ρόλο του πιλότου ήταν εκτός των άλλων ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριος Οικονόμου που ζητούσε να εξεταστεί ενδελεχώς από ειδικούς αναλυτές και ψυχολόγους η συμπεριφορά του που φαινόταν ιδιότυπη κι άξια περαιτέρω ανάλυσης».

Με αφορμή το συγκεκριμένο ρεπορτάζ, ο δικηγόρος Θανάσης Καμπαγιάννης, με ανάρτησή του στο facebook, ασκεί δριμεία κριτική στην ΕΛ.ΑΣ. και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, για τον οποίο μάλιστα αναφέρει πως «λειτουργούσε - όπως και η Μενδώνη με τον Λιγνάδη - ως το αντηχείο των υπερασπιστικών ισχυρισμών του συζυγοκτόνου».

Συγκεκριμένα ο Θανάσης Καμπαγιάννης έγραψε στον λογαριασμό του στο facebook:

«Είναι βέβαιο ότι διεξάγεται ένας υπόγειος πόλεμος επίρριψης ευθυνών στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στην ΕΛΑΣ για το φιάσκο της γυναικοκτονίας στα Γλυκά Νερά και της υιοθέτησης από πλευράς αρχών του αφηγήματος του καθ' ομολογία δολοφόνου επί τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.

Το σημερινό άρθρο του Β. Λαμπρόπουλου στο Βήμα μας δίνει μια υποψία αυτού του πολέμου: ένα κομμάτι της ΕΛΑΣ καρφώνει την Ασφάλεια και ο υφυπουργός του ΠΡΟΠΟ Λ. Οικονόμου φέρεται να παίρνει σαφείς αποστάσεις από (ποιόν άλλον;) τον Χρυσοχοϊδη ο οποίος λειτουργούσε - όπως και η Μενδώνη με τον Λιγνάδη - ως το αντηχείο των υπερασπιστικών ισχυρισμών του συζυγοκτόνου.

Το πιο σημαντικό που κρατάω εγώ είναι οι διαβεβαιώσεις των παραγόντων της ΕΛΑΣ που πραγματικά είναι αφοπλιστικές και δείχνουν τι πλάτες είχε ο δολοφόνος μέσα στην Αστυνομία ώστε να φτάσει να τον αφήσουν να πάει ακόμα και στο μνημόσυνο της δολοφονημένης Καρολάιν και (εφιαλτικό...) να αγκαλιάσει τη μητέρα της:

«Με τον Μπάμπη δεν υπάρχει κανένα θέμα, πιστεύουμε την κατάθεση του, δεν υπάρχει σκηνοθεσία και ψάχνουμε να βρούμε τους κακοποιούς... υπάρχει πολυετής εμπειρία σε στελέχη της ΕΛ.ΑΣ που θα εντόπιζαν αμέσως αν ο πιλότος έλεγε ψέματα. Κι αφού αυτοί έρχονταν σε επαφή μαζί του για πολλές ώρες...

Ο Μπάμπης δεν παραπλανεί. Μπορεί απλώς να ένοιωθε αμήχανα στα ΜΜΕ ή μπορεί να νιώθει… τύψεις επειδή δεν βοήθησε όσο θα ήθελε την σύζυγο του».

Και δεν έχουν πέσει ακόμα κεφάλια...»

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ