Μητσοτάκης: «Η ανεύθυνη συμπεριφορά των νέων ήταν η βασική αιτία του δεύτερου κύματος κορωνοϊού» (video)

Σήμερα (28/06) ο πρωθυπουργός κάλεσε τους νέους ηλικίας 18-25 «να τσιμπήσουν» την δωροκάρτα των #150_ευρώ ώστε να εμβολιαστούν, αποκαλώντας αυτή την ενέργεια ως «δώρο ευγνωμοσύνης». Πρόκειται για τον ίδιο που πριν 8 περίπου μήνες, είχε στοχοποιήσει τους νέους, ως σχεδόν αποκλειστικά υπεύθυνους για το δεύτερο κύμα της πανδημίας που σάρωσε τη χώρα και άφησε πίσω του περίπου 12000 νεκρούς. Ας θυμηθούμε.

Μητσοτάκης: «Η ανεύθυνη συμπεριφορά των νέων ήταν η βασική αιτία του δεύτερου κύματος κορωνοϊού» (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Στις 12 Νοεμβρίου του 2020 και ενώ είχαμε ήδη μπει στο δεύτερο φονικό λοκντάουν. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποιεί μία από τις πιο χυδαίες ομιλίες που έχουν ακουστεί από πρωθυπουργό στη Βουλή, κατηγορώντας -αποποιούμενος κάθε ευθύνη- τους νέους ανθρώπους πως ευθύνονται για τη διασπορά του δεύτερου κύματος κορωνοϊού στη χώρα.

Δεν το υποννόησε. Το είπε ξεκάθαρα.

«Δοκιμάσαμε πολλά αμυντικά σχέδια, αλλά αυτά προδόθηκαν από την συμπεριφορά κάποιων. Να βγούμε επιτέλους εδω πέρα και να το αναγνωρίσουμε με θάρρος. να μην κλείνουμε το μάτι σε κάποιους οι οποίοι με την ανέντιμη και ανεύθυνη συπεριφορά τους, υπονόμευσαν την υγεία των πολλών. Ξέρουμε σήμερα ποιες ήταν οι εστίες διασποράς του ιού. Η βασική αιτία διασποράς του ιού στην Ελλάδα ήταν η διασκέδαση νέων ανθρώπων (...) είναι μια διαπίστωση και αυτό πρέπει να ακουστεί. Το μόνο που έχω ακούσει από την αντιπολίτευση είναι "μην στοχοποιείτε τους νέους", ωσάν οι νέοι να είναι παντελώς ανεύθυνοι και υπεράνω κριτικής, σε αυτή τη μεγάλη κρίση την οποια αντιμετωπίζουμε», είχε δηλώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Όχι το χωρίς κανένα σχέδιο άνοιγμα του τουρισμού το καλοκαίρι του 2020. (όπως και φέτος)

Όχι η υπονόμευση του ΕΣΥ.

Όχι η εγκληματική διαχείριση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Όχι η μη συνταγογράφηση μαζικών τεστ.

Όχι το "ακορντεόν" σε σχολεία και καταστήματα.

Όχι οι παλινωδίες κυβέρνησης και επιτροπής επιστημόνων.

Όχι.

Η ανεύθυνη συμπεριφορά των νέων που «δεν είναι υπεράνω κριτικής».

Σε αυτούς τους νέους απευθύνθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός.

Σε αυτούς που, όπως είχε πει στην ομιλία του το Νοέμβριο του 2020, πρόδωσαν την εμπιστοσύνη του και τα αμυντικά σχέδια που είχε καταστρώσει η κυβέρνησή του.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ