Στην Εκκλησία δεν έχει «τζαμπατζήδες» και «ψεκασμένους» - Παρακάλια «στο πνεύμα του Χριστού» από Κικίλια και Τσιόδρα (video)

Προσπάθεια, με σέβας, να πειστεί η Ιερά Σύνοδος για εμβολιασμό των ιερέων καταβάλει η κυβέρνηση, επιστρατεύοντας μάλιστα και τον Σωτήρη Τσιόδρα. 

Στην Εκκλησία δεν έχει «τζαμπατζήδες» και «ψεκασμένους» - Παρακάλια «στο πνεύμα του Χριστού» από Κικίλια και Τσιόδρα (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Σε αντίθεση με την επιθετική κυβερνητική ρητορική κοινωνικού αυτοματισμού, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής όπως είδαμε και στο πρόσφατο διάγγελμα του πρωθυπουργού, την στάση της κυβέρνησης απέναντι στην Εκκλησία θα μπορούσε κάποιος να την χαρακτηρίσει, για άλλη μια φορά, παρακλητική.

Χαρακτηριστική ήταν η φράση του υπουργού Υγείας (Δυτικής χώρας) που αναφέρθηκε στο «ποίμνιο» της εκκλησίας λέγοντας «έτσι ώστε και αυτοί που είχαν τις αμφιβολίες τους ή κάποιους φόβους να μπορέσουν να εμβολιαστούν». 

Πάνε οι χαρακτηρισμοί «free riders», «τζαμπατζήδες» και «ψεκασμένοι», του πρωθυπουργού προς τους πολίτες στα διαγγέλματά του.
Όταν αναφερόμαστε στο "ποίμνιο" προσέχουμε τα λόγια μας.

Συγκεκριμένα, ο Βασίλης Κικίλιας δήλωσε μετά τη συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο: «Ζητήσαμε με κάθε σεβασμό, οι άγιοι πατέρες, για μία ακόμη φορά, να στηρίξουν και να βοηθήσουν στο πνεύμα του Χριστού αυτή την προσπάθεια, για να μπορέσουμε να ξαναενημερώσουμε και να παροτρύνουμε το ποίμνιο και τους συμπολίτες μας, έτσι ώστε και αυτοί που είχαν τις αμφιβολίες τους ή κάποιους φόβους να μπορέσουν να εμβολιαστούν, ώστε να προστατέψουμε αυτό το αγαθό της υγείας και της ζωής».

«Είμαστε μαζί σ' αυτή την προσπάθεια. Η Εκκλησία θα συμμετάσχει σε αυτήν την προσπάθεια με μόνο κίνητρο την αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων που μας έχει φέρει η πανδημία. Ο κ. Τσιόδρας μας ενημέρωσε σε θέματα που αφορούν την αρμοδιότητά του και απάντησε σε μια σειρά ερωτήσεων των ιεραρχών», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Από την πλευρά του ο Σωτήρης Τσιόδρας τόνισε πως «ήταν πάρα πολύ χρήσιμο, αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή της μεγάλης διασποράς του ιού στην κοινωνία μας, να συζητηθεί ο υποστηρικτικός ρόλος από την Ιεραρχία στο πλήρωμα της Εκκλησίας και φυσικά εμείς παραμένουμε συνοδοιπόροι με την Εκκλησία στην αναζήτηση της αλήθειας».

Πράγματι, κυβέρνηση και Εκκλησία είναι "συνοδοιπόροι" -στο "έγκλημα"- τον τελευταίο σχεδόν 1,5 χρόνο. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, εκτός από την μετάληψη της Θείας Κοινωνίας από κοινό κουτάλι, είναι και το χυδαίο ψέμα του πρωθυπουργού, τον Δεκέμβριο του 2020, σε συνέντευξή του στον ALPHA, όπου για να αποποιηθεί τις ευθύνες του για τον -εγκληματικό όπως αποδείχθηκε- εορτασμό του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, είχε δηλώσει πως δεν υπήρχαν σχετικά αιτήματα από επιστήμονες και τοπική αυτοδιοίκηση.

Συγκεκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δηλώσει πως «Έχω πει εκ των υστέρων πως μπορεί να έκλεινα την Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη μια βδομάδα νωρίτερα, αλλά ξέρετε τότε δεν υπήρχανε αιτήματα να κλείσουμε νωρίτερα, από κανέναν. Ούτε κανείς ειδικός μας το είχε υποδείξει αυτό».

Δύο περίπου εβδομάδες αργότερα, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, παραδεχόταν, επίσης σε τηλεοπτική του συνέντευξη, πως η κυβέρνηση είχε αγνοήσει την εισήγηση των λοιμωξιολόγων όταν και «από σεβασμό στην παράδοση της πόλεως και την ορθοδοξία δεν κλείσαμε τότε την Θεσσαλονίκη πριν τον Άγιο Δημήτριο».

Συγκεκριμένα είχε δηλώσει: «Θέλω να είμαι ειλικρινής, ένας από τους λόγους που ελήφθη η απόφαση για την καραντίνα αυτής της εβδομάδος, ήταν το προηγούμενο της Θεσσαλονίκης... Τότε κάποιοι λοιμωξιολόγοι μάς έλεγαν ότι θα έπρεπε να γίνει καραντίνα στη Θεσσαλονίκη πριν την εορτή του Αγίου Δημητρίου. Εμείς από σεβασμό στην παράδοση, στην Ορθοδοξία στην πίστη, δεν βάλαμε καραντίνα πριν τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου, θυμίζω ότι αυτό ήταν το βασικότερο λάθος που έγινε στη Θεσσαλονίκη, και το παραδέχθηκε και ο πρωθυπουργός στη Βουλή». 

Δείτε το -αποκαλυπτικό- σχετικό βίντεο:

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ