Παρέμβαση Μπογδάνου για ακύρωση παρασημοφόρησης έλληνα διασώστη από την ΠτΔ - «Είναι επικριτικός με την πολιτική της κυβέρνησης»

Ο Ιάσονας Αποστολόπουλος, έχει αφιερώσει την ζωή του, έχει διακριθεί και έχει βραβευθεί για την αδιάκοπη προσφορά του στη διάσωση προσφύγων και μεταναστών στη Μεσόγειο, ειδικά στην θαλάσσια διαδρομή Λιβυής - Ευρώπης. Γι αυτό τον λόγο επρόκειτο να παρασημοφορηθεί από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κατά την 47η επέτειο από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος όμως είχε διαφορετική άποψη.

Παρέμβαση Μπογδάνου για ακύρωση παρασημοφόρησης έλληνα διασώστη από την ΠτΔ - «Είναι επικριτικός με την πολιτική της κυβέρνησης»
ΠΡΟΒΟΛΗ

Με τον Ιάσονα Αποστολόπουλο είχε όπως μαθαίνουμε επικοινωνήσει το γραφείο της προεδρίας της Δημοκρατίας ώστε να του ανακοίνωσε ότι βρίσκεται στη λίστα των προσωπικοτήτων που θα παρασημοφορήσει η ΠτΔ.

Όπως διαβάζουμε στο tvxs.gr και στο ρεπορτάζ της Φωτεινής Λαμπρίδη, την Παρασκευή (23/07), του ζητήθηκε για τυπικούς λόγους η ιδιότητα του για να συμπεριληφθεί στο σχετικό ΦΕΚ.

Σε χθεσινό τηλεγράφημα του ΑΠΕ με τίτλο: «Οι προσωπικότητες που θα παρασημοφορήσει η Κατερίνα Σακελλαροπούλου» αναφέρεται σχετικά ότι στον 37χρονο διασώστη θα απονεμηθεί ο Χρυσός Σταυρός του Τάγματος του Φοίνικος.
 
Αργά χθες το βράδυ, όμως ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, με ανάρτησή του στο Facebook, "ενημέρωσε" ότι «ο επιθετικός επικριτής της πολιτικής υπεράσπισης των συνόρων της Ελληνικής Δημοκρατίας αλλά και συνολικά των Σωμάτων Ασφαλείας, ΔΕΝ θα τιμηθεί αύριο από την πρόεδρο, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί».

Σε επικοινωνία που είχε το tvxs με τον Ιάσονα Αποστολόπουλο, που βρίσκεται σε αποστολή διάσωσης στην Σικελία, ο 37χρονος δήλωσε πως «μετά τα μεσάνυχτα δέχθηκα ένα τηλεφώνημα  από το υπουργείο Εξωτερικών, στο οποίο ο κ. Ζεβελέκης, που δεν γνωρίζω, μου ανακοίνωσε ότι "με τα νέα δεδομένα, δεν συγκροτείται η υπόθεση της παρασημοφόρησης μου"»

Η ντροπιαστική για την προεδρεία της Δημοκρατίας εξέλιξη δημιουργεί ερωτηματικά, κυρίως για το ποια είναι αυτά τα «νέα δεδομένα» που «δεν συγκροτείται η υπόθεση της παρασημοφόρησης» του Ιάσονα Αποστολόπουλου και ποιο ρόλο έπαιξαν συντηρητικοί κύκλοι τους οποίους αντιπροσωπεύει ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Πως ο βουλευτής της ΝΔ είχε την πληροφόρηση αλλά και την δικαιοδοσία να ενημερώσει για τα «νέα δεδομένα»;

Τα σχόλια βέβαια, κάτω από την ανάρτηση του Κ. Μπογδάνου, είναι χαρακτηριστικά: 

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ