Φεβρουάριος 2021: «"Μαγνήτης" επενδύσεων η Βαρυμπόμπη - Πρόβλημα για τους επενδυτές η μεγάλη δασική έκταση και η λίγη "καθαρή" γη»

«Αφού κάποια στιγμή θα καεί». Ποιος μπορεί να ξεχάσει την αδιανόητη φράση του πρωθυπουργού κατά τη διάρκεια εγκαινίων των εργοταξίων φαραωνικής ξενοδοχειακής μονάδας, στο παρθένο δάσος του Ερημίτη στην Κέρκυρα. Έναν ακριβώς μήνα πριν την πυρκαγιά που ξέσπασε στην συγκεκριμένη περιοχή. 

Φεβρουάριος 2021: «
ΠΡΟΒΟΛΗ

«Μαγνήτης επενδύσεων», όμως είναι και η Βαρυμπόμπη, το Κρυονέρι και το Τατόι, όπως διαβάζουμε σε άρθρο του in.gr, στις 9 Φεβρουαρίου του 2021, πριν δηλαδή περίπου 6 μήνες. Στο ρεπορτάζ μάλιστα αναφέρεται πως «μνηστήρες "σκανάρουν" τις γύρω εκτάσεις και διερευνούν τις δυνατότητες αξιοποίησής τους. Ωστόσο, μεγάλο τμήμα τους είναι δασικό, ενώ η διαθέσιμη "καθαρή" γη είναι ελάχιστη και με περιορισμούς στις χρήσεις γης».


«Ως μαγνήτης για την προσέλκυση επενδύσεων στην ευρύτερη περιοχή Βαρυμπόμπης - Κρυονερίου λειτουργούν τα πρώην βασιλικά κτήματα στο Τατόι. Η επαναφορά του σχεδίου αποκατάστασης του χώρου -το οποίο είχε παραμείνει παγωμένο από το 2013- ευνοεί την προσέλκυση ιδιωτικού κεφαλαίου», έγραφε συγκεκριμένα το ρεπορτάζ.

Πολλοί οι μνηστήρες

«Όπως αναφέρουν, επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται σε γειτονική έκταση σχεδιάζει τη δημιουργία μικρής πολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας με την προοπτική ότι η επισκεψιμότητα στην περιοχή θα αυξηθεί. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, πολλοί… μνηστήρες "σκανάρουν" τις γύρω εκτάσεις και διερευνούν τις δυνατότητες αξιοποίησής τους. Ωστόσο, μεγάλο τμήμα τους είναι δασικό, ενώ η διαθέσιμη "καθαρή" γη είναι ελάχιστη και με περιορισμούς στις χρήσεις γης», ανέφερε, μεταξύ άλλων το ρεπορτάζ του in.gr.

Προφανώς και τα άρθρα στον συμπολιτευόμενο Τύπο για τις επενδύσεις στην ευρύτερη περιοχή της Βαρυμπόμπης δεν στοιχειοθετούν οποιαδήποτε κατηγορία και σε καμία περίπτωση δεν ευθύνεται το ρεπορτάζ και το Μέσο για τις πληροφορίες που του διοχέτευσαν.

Αυτό που απλά, ιστορικά έχει αποδειχθεί είναι πως όπου ακούς πολλές επενδύσεις σε δασικές περιοχές, κράτα αντιπεριβαλλοντικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη και μεγάλη πυροσβεστική μάνικα.

Ήδη, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, το τελευταίο τρίμηνο, κάηκε έκταση όση όλο το 2019.

Ίσως όλα αυτά να είναι τυχαία. Ποιος ξέρει;

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ