Παραλήρημα Άδωνη και επίθεση σε εμπόρους: Σταματήστε τη γκρίνια και συγχωνευθείτε αλλιώς λουκέτο - Οι δημοσιογράφοι ανεβάζουν τις τιμές (video)

Καμία ευθύνη της κυβέρνηση για ο,τιδήποτε συμβαίνει στη χώρα. Αυτό ξεκαθάρισε με έναν -όπως θα δείτε και στο βίντεο- αυταρχικό τόνο, ο υπουργός Ανάπτυξης της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Παραλήρημα Άδωνη και επίθεση σε εμπόρους: Σταματήστε τη γκρίνια και συγχωνευθείτε αλλιώς λουκέτο - Οι δημοσιογράφοι ανεβάζουν τις τιμές (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

«Ο έμπορος το πρώτο που μαθαίνει είναι να επιβιώνει, αλλιώς να πάει να κάνει καμιά άλλη δουλειά», δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης λες και απευθυνόταν σε ζώα της ζούγκλας.

«Σήμερα λοιπόν, οι επιχειρήσεις πρέπει να συνενωθούν. Εγώ ήδη ψάχνω με ποιον θα συνενωθώ για τη δικιά μου επιχείρηση την «Ελληνική Αγωγή». Διότι μόνο εκεί υπάρχει μέλλον, αλλιώς δεν υπάρχει μέλλον», ανακοίνωσε –με τελεσίγραφο- στους μικρομεσαίους επαγγελματίες ο υπουργός Ανάπτυξης.

Έφτασε μάλιστα στο σημείο να νουθετήσει τα κανάλια, που στηρίζουν σε συντριπτικό αριθμό και βαθμό την κυβέρνηση. «Θέλω να προσέξετε και εσείς οι δημοσιογράφοι και να το πείτε και στους συναδέλφους σας. Το να λένε τα κανάλια από το πρωί μέχρι το βράδυ για μεγάλη αύξηση των τιμών, είναι σα να προτρέπετε τις επιχειρήσεις (σ.σ. τις μεγάλες, αυτές που στηρίζει η κυβέρνηση), να αυξήσουν τις τιμές. Σα να τους κατευθύνετε να τις ανεβάσουν. Λάθος. Στρέφεστε άθελά σας κατά των Ελλήνων πολιτών και καταναλωτών. Τώρα δικαιολογία για γενικευμένη αύξηση των τιμών δεν υπάρχει και τα κανάλια λένε ψέματα», είπε χαρακτηριστικά.

«Και αναφέρομαι στον κύριο Καββαθά (πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ) τώρα. Ακούστε κύριε πρόεδρε, που ξέρετε και πόση αδυναμία σας έχω. Μην βγάζετε τώρα, φέτος ειδικά, ίχνος γκρίνιας εσείς», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης για τους επαγγελματίες εμπόρους και βιοτέχνες.

Και όμως, ένας γραφικός τηλεπωλητής νανοβιονικών γιλέκων απάτη, που βρέθηκε να είναι αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος και υπουργός Ανάπτυξης, συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο και απευύνεται με αυτό το ύφος σε επαγγελματίες και πολίτες. Σε μια περίοδο που η κοινωνική συνοχή κρέμεται από μια κλωστή. Ίσως ο αυταρχισμός να είναι τελικά πολιτική στρατηγική για πόλωση και κοινωνικό αυτοματισμό. 

Φταίνει όλοι, εκτός από την κυβέρνηση!

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ