Έρευνα για τη δημοσίευση ονομάτων των νηπίων και από Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Aυτεπάγγελτο ελέγχο ξεκινα και η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα σχετικά με την υπόθεση διαρροής και διακίνησης λίστας με μαθητές νηπιαγωγείου της Αθήνας από την ιστοσελίδα meaculpa.gr και τον βουλευτή της ΝΔ, Κωνσταντίνο Μπογδάνο.

Έρευνα για τη δημοσίευση ονομάτων των νηπίων και από Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα
ΠΡΟΒΟΛΗ

Μετά την εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και η Αρχή Προστασίας Δεδομένων ξεκινά αυτεπάγγελτο ελέγχο σχετικά με τη υπόθεση δημοσιοποίησης λίστας ονομάτων παιδιών νηπιαγωγείου της Αθήνας, από την ιστοσελίδα meaculpa.gr και την αναδημοσίευση από τον βουλευτή της ΝΔ, Κωνσταντίνο Μπογδάνο.

Θυμίζουμε πως η κυβέρνηση κάλυψε τον βουλευτή, ενώ στελέχη όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ τον στήριξαν πλήρως.

Διαβάστε την ανακοίνωση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων:

«Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων, με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με την ανάρτηση της ενημερωτικής ιστοσελίδας “mea culpa” με τίτλο “Ο σοκαριστικός κατάλογος μαθητών νηπιαγωγείου της Αθήνας” και τη δημοσίευση του καταλόγου με τα ονόματα μαθητών και της δασκάλας του εν λόγω νηπιαγωγείου, αλλά και σχετικές αναφορές που έλαβε για το εν λόγω θέμα, κίνησε διαδικασία αυτεπάγγελτου ελέγχου της υπόθεσης από την άποψη της νομοθεσίας για την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα».

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ