Δολοφονία Ζακ Κωστόπουλου: Ο υπουργός Υγείας ως συνήγορος των εμπλεκομένων αστυνομικών (video)

Δεν είχαν περάσει παρα μόνο λίγες μέρες μετά τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου και την εμπλοκή αστυνομικών που όπως φαίνεται στα βίντεο που είχαν κυκλοφορήσει, φέρονται να άσκησαν υπέρμετρη βία σε ένα παιδί που δεν μπορούσε καν να αντισταθεί και ο Θάνος Πλεύρης έσπευσε αυτόκλητα να θέσει τις νομικές του υπηρεσίες στη διάθεσή των εμπλεκομένων αστυνομικών και να γίνει επίσημα συνήγορός τους. Ναι, για τον σημερινό υπουργό Υγείας της "φιλελεύθερης" κυβέρνησης Μητσοτάκη μιλάμε.

Δολοφονία Ζακ Κωστόπουλου: Ο υπουργός Υγείας ως συνήγορος των εμπλεκομένων αστυνομικών (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Στις 29 Νοεμβρίου του 2018, το Σωματείο Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Ασυνομίας Αττικής, εκδίδει ανακοίνωση όπου μεταξύ άλλων αναφέρει «οι έγκριτοι νομικοί Μαντούβαλος Πέτρος και Πλεύρης Αθανάσιος θα αποτελούν εφεξής τους νομικούς παραστάτες των συναδέλφων».

Σε τηλεοπτικές του παρεμβάσεις σε φιλικά κανάλια, ο ακροδεξιός νυν υπουργός Υγείας, συνεπικουρούμενος από εκπροσώπους των αστυνομικών και δημοσιογράφους, καθιστούν σαφές πως η δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την αντίστοιχη δολοφονία του Τζορτζ φλόιντ στις ΗΠΑ.

«Το διάβασα από δημόσια πρόσωπα και από συναδέλφους μας, επώνυμους κιόλας, πως ότι ο δικός μας Φλόιντ είναι ο Ζακ Κωστόπουλος… ναι καμία σχέση και εγώ έτσι νομίζω… ορισμένοι έχουν κάνει καριέρα πάνω στην αστυνομική βία, δεν έχετε άδικο… κάποιοι προσπαθούν και εδώ στην Ελλάδα να δημιουργήσουν εμπρηστικά ζητήματα», δήλωνε στην πρωινή του εκπομπή εκείνες τις ημέρες ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ, Δημήτρης Οικονόμου, φιλοξενώντας τον Θάνο Πλεύρη, έναν προκλητικό εκπρόσωπο των αστυνομικών και την… Τένια Μακρή.

«Σε κάθε περίπτωση, να μην συγκρίνουμε ανόμοιες περιπτώσεις, γιατί όταν συγκρίνουμε ανόμοιες περιπτώσεις και αυτό είναι μια μορφή ρατσισμού», είχε δηλώσει στην ίδια εκπομπή ο Θάνος Πλεύρης.

Τον Οκτώβριο του 2020, ξεκινούσε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η δίκη για την δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, με εκατοντάδες πολίτες να βρίσκονται στο χώρο ζητώντας να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Στη συγκεκριμένη διαδικασία, ο τότε βουλευτής της ΝΔ και νυν υπουργός Δικαιοσύνης ενοχλήθηκε και από την συγκέντρωση έξω από το δικαστήριο αλλά και από την αναφορά του προέδρου για «ιστορική δίκη»

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ο διάλογος μεταξύ προέδρου και Θάνου Πλεύρη ήταν ο παρακάτω:

  • Πρόεδρος (προς ενόρκους): Είστε παρόντες σε μια ιστορική δίκη.
  • Πλεύρης: Όχι δεν είναι. Τα ΜΜΕ το λένε αυτό και όσοι διαμαρτύρονται απ’ έξω.
  • Πρόεδρος: Εντάξει, θα μπορούσαμε να γράψουμε βιβλίο για το τι είναι ιστορική δίκη.

Η δίκη πήρε τελικά ένα χρόνο αναβολή.

Πριν λίγες ημέρες, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ανακοίνωσε πως ο υπουργός Υγείας δεν θα μπορεί να εκπροσωπήσει τους αστυνομικούς στην αναμενόμενη δίκη καθώς «η ιδιότητα του υπουργού και του συνηγόρου είναι ασυμβίβαστη».

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ