"Χρυσαυγίτικες" δηλώσεις Μπογδάνου στη Βουλή: Ηχηρή απάντηση από Παφίλη - Αιχμές και από Δένδια (video)

Χαμός στη Βουλή με το νέο εμφυλιακό και αντικομμουνιστικό "παραλλήρημα" του Κ. Μπογδάνου. Ο Θανάσης Παφίλης απάντησε καταλλήλως, ενώ ο βουλευτής της ΝΔ εκνεύρισε μέχρι και το Νίκο Δένδια που παρενέβη.

ΠΡΟΒΟΛΗ

«Εκτός από τι Μπογδάνος τις ρουφιάνος, υπάρχουν κι άλλα χειρότερα, τι Μπογδάνος τι Χρυσή Αυγή», ήταν η απάντηση που έδωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης στο νέο εμφυλιακό "παραλήρημα" του βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Μπογδάνου που αναπαρήγαγε στη Βουλή την ρητορική της Χρυσής Αυγής κατά του  ότι και η Χρυσή Αυγή κατά του ΚΚΕ.

Νωρίτερα ο βουλευτής της ΝΔ είχε δηλώσει πως κανένας στην αίθουσα δεν θα τον αναγκάσει να μιλήσει για Βόρεια Μακεδονία και  πως «ο Γρίβας έλεγε έχουμε τρεις εχθρούς, τους Άγγλους, τους Τούρκους και τους κομμουνιστές. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος ήταν οι κομμουνιστές».

Αυτή η αναφορά προκάλεσε την αντίδραση του Θανάση Παφίλη, που απάντησε πως «ο κύριος Μπογδάνος έχει στεναχωρηθεί που πιάσαν τους ομοίους του τους φασίστες που έκαναν επίθεση με μαχαίρια, taser, στυλιάρια και βρήκε το χώρο να ρίξει δηλητήριο αντικομμουνιστικό... Αυτός ο τόπος είναι γεμάτος από το αίμαι των κομμουνιστών που πολέμησαν κατά της τριπλής κατοχής, όταν οι πρόγονοι σας οι πολιτικοί ήταν συνεργάτες των Γερμανών και ταγματασφαλίτες... Αυτά που λένε οι χρυσαυγίτες λέτε και εσείς εδώ μέσα»

Οι δηλώσεις του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, προκάλεσαν την αντίδραση ακόμα και του Νίκου Δένδια που βρισκόταν εκείνη την ώρα στη Βουλή.

«Δεν βρισκόμαστε εδώ για να επιστρέψουμε στο κακό παρελθόν της χώρας, αλλά για να συζητήσουμε την επιβίωση της πατρίδας στο μέλλον. Εγώ δεν γνωρίζω ποιος παρέστη στην εκδήλωση για το Βίτσι. Ο πατέρας μου ήταν στο Βίτσι. Λέω όμως το εξής, ότι οποιαδήποτε προσπάθεια προβολής στη σύγχρονη πολιτική ζωή των οδυνηρών στιγμών της χώρας στο παρελθόν για την αποκόμιση μικροκομματικού οφέλους είναι απαράδεκτη. Και η συμπαράταξη με τον Κασιδιάρη είναι απαράδεκτη. Και διαχρονικά απαράδεκτη. Και η κατάθεση στεφάνου με τη Χρυσή Αυγή είναι επίσης απαράδεκτη και είναι ώρα να σοβαρευτούμε γιατί η χώρα αντιμετωπίζει εθνική απειλή Και όσο εκπροσωπώ εγώ την κυβέρνηση εδώ δεν θα ξαναγίνει ανεκτή στην αίθουσα αυτή τέτοια προσπάθεια για να είμαστε συνεννοημένοι όλοι», είπε φανερά εκνευρισμένος με τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, ο υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος βρήκε τη χρυσή ευκαιρία να διαφοροποιηθεί από την ηγετική ακροδεξιά τάση της ΝΔ και το Μαξίμου που τους καλύπτει.

Σύμφωνα με απόφαση του προέδρου της ΝΔ, που μόλις έγινε γνωστή, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος τίθεται εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ