"Πόρισμα" Άδωνη Γεωργιάδη για Πέραμα: «Οι 38 σφαίρες δείχνουν οτι δεν ήθελαν να σκοτώσουν» (video)

Επιμένει σθεναρά στην στήριξη των επτά αστυνομικών που εμπλέκονται στη φονική καταδίωξη στο Πέραμα, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

ΠΡΟΒΟΛΗ

Χωρίς ακόμα να έχει υπάρξει απολογία και να έχει ολοκληρωθεί η έρευνα για την υπόθεση, ο υπουρός Ανάπτυξης βγάζει δικά του συμπεράσματα για το φονικό περιστατικό στο Πέραμα, προσπαθώντας να στηρίξει του επτά εμπλεκομένους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ.

«Το αυτοκίνητο που εμβολίζει θεωρείται φονικό όπλο, οπότε απολύτως δικαιολογείται η άμυνα των αστυνομικών. Έπρεπε να το καταδιώξουν Αν η πρόθεση των αστυνομικών ήταν ανθρωποκτόνος θα είχαν σκοτωθεί και οι 3 που βρίσκονταν στο όχημα. Ο αριθμός των πυροβολισμών, 38 σφαίρες, δείχνει ότι δεν υπήρχε τέτοια πρόθεση», δήλωσε συγεκριμένα στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ, ο υπουργός Ανάπτυξης.

Αναφορικά με το γεγονός ότι οι αστυνομικοί δέχθηκαν εντολές να σταματήσουν την καταδίωξη και δεν το έκαναν, στο "πόρισμά" του, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ισχυρίστηκε πως αν ο αστυνομικός κρίνει ότι ένα όχημα είναι επικίνδυνο οφείλει να το καταδιώξει, ενώ -υπονομεύοντας τους αξιωματικούς του κέντρου επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ.- εξέφρασε την αμφιβολία του ότι υπάρχει αξιωματικός που θα έδινε μια «παράνομη», όπως την χαρακτήρισε, εντολή.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης εξέφρασε επίσης την βαθιά του ικανοποίηση του για τη στήριξη ενός μεγάλο μέρος του κόσμου, στους συλληφθέντες αστυνομικούς. 

Τέλος, ο υπουργός Ανάπτυξης ισχυρίστηκε πως «ένας που κλέβει το αυτοκίνητο και δεν σταματάει το μπλόκο έχει αναλάβει το ρίσκο για τον εαυτό του».

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ