Ανάρτηση Καμπαγιάννη για τα ηχητικά της δολοφονίας στο Πέραμα - «Ένστολη συμμορία»

Η δημοσίευση των ηχητικών ντοκουμέντων και των διαλόγων μεταξύ της ομάδας ΔΙΑΣ και του κέντρου επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης έριξε άπλετο φως στην υπόθεση της φονικής καταδίωξης στο Πέραμα, σύμφωνα με τον δικηγόρο Θανάση Καμπαγιάννη.

Ανάρτηση Καμπαγιάννη για τα ηχητικά της δολοφονίας στο Πέραμα - «Ένστολη συμμορία»
ΠΡΟΒΟΛΗ

Ο γνωστός δικηγόρος Θανάσης Καμπαγιάννης, που μαζί με τους συναδέλφους του Ηλία Γιαννόπουλο και Αλεξάνδρα Καραγιάννη ανέλαβαν την εκπροσώπηση της οικογένειας του Νικόλαου Σαμπάνη, με ανάρτησή του στο facebook έκανε λόγο για λήξη της κουβέντας περί "νόμιμης χρήσης" όπλων μετά την δημοσιοποίηση των διαλόγων μεταξύ της ομάδας ΔΙΑΣ και του κέντρου επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ.

Ο Θ. Καμπαγιάννης σχολίασε επίσης και τον "εμφύλιο" ανάμεσα στην ΕΛ.ΑΣ. και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

«Τώρα, η ένταση εκδηλώνεται εξαιτίας της πίεσης να αποδοθούν ευθύνες (εξ ου και το δώσιμο από τους ανωτέρους). Ο Οικονόμου λέει ότι εντολή τερματισμού της καταδίωξης δεν υπήρξε ποτέ και η άλλη πλευρά απαντάει με δημοσιοποίηση των ηχητικών», γράφει χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ολόκληρη την ανάρτηση:

Τα σημερινά ηχητικά της δολοφονίας στο Πέραμα λήγουν την κουβέντα περί "νόμιμης χρήσης" των όπλων από τους αστυνομικούς. Οι ομάδες της ΔΙΑΣ είχαν αυτονομηθεί από το Κέντρο, παραβίασαν ρητά τις εντολές απεμπλοκής και κινούνταν με όρους ένστολης συμμορίας. Σε αυτή τη συνθήκη, δεν μπορεί να υπάρχει επίκληση νομιμότητας.

Αλλά η πραγματικότητα αυτή δεν αναιρεί τις ευθύνες Αρχηγείου ΕΛΑΣ και κυβέρνησης: όταν η ανθρωποκτονία επήλθε, ΕΛΑΣ και Υπουργός κάλυψαν τα "παραστρατημένα" τέκνα τους με ψέματα και ελεγχόμενες διαρροές κατά του θύματος. Τώρα, η ένταση εκδηλώνεται εξαιτίας της πίεσης να αποδοθούν ευθύνες (εξ ου και το δώσιμο από τους ανωτέρους). Ο Οικονόμου λέει ότι εντολή τερματισμού της καταδίωξης δεν υπήρξε ποτέ και η άλλη πλευρά απαντάει με δημοσιοποίηση των ηχητικών.

Η απόλυτη απαξίωση.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ