Θέμης Σοφός: «Αυθαίρετη και ωμή παρέμβαση της ΝΔ στις εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου»

Πολύ σοβαρή καταγγελία από τον υποψήφιο πρόεδρο του ΔΣΑ, Θέμη Σοφό.

Θέμης Σοφός: «Αυθαίρετη και ωμή παρέμβαση της ΝΔ στις εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου»
ΠΡΟΒΟΛΗ

Σκληρή καταγγελία και ανακοίνωση για παρέμβαση μελών του Τομέα Δικαιοσύνης της Ν.Δ στις εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, εξέδωσε ο δικηγόρος Θέμης Σοφός.

«Από το 1993 που ασκώ το λειτούργημά μου, δεν έχω βιώσει τέτοια ευθεία και άμεση, πλην μάταιη, απόπειρα άσκησης επιρροής. Καταδικάζω την αυθαίρετη και ωμή παρέμβαση μελών του Τομέα Δικαιοσύνης της Ν.Δ., ενός κυβερνητικού πολιτικού κόμματος, στις αρχαιρεσίες του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και εκφράζω την πεποίθηση ότι το δικηγορικό σώμα θα παραμείνει ανεπηρέαστο έχοντας ως μοναδικό γνώμονα την αναβάθμιση του λόγου και της θέσης του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών στην Ελληνική Πολιτεία», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο γνωστός δικηγόρος. 

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Θέμη Σοφού:

Ανακοινώνουμε ότι χθες 15 Νοεμβρίου 2021, 19.00 μ.μ. πραγματοποιήθηκε συνάντηση (διά ζώσης και διαδικτυακά) στα γραφεία του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, με επίσημη πρόσκληση προς τον ανθυποψήφιο κ. Δημ. Αναστασόπουλο, από μέλη του Τομέα Δικαιοσύνης της Ν.Δ. Η συνάντηση αυτή θα είχε νόημα, εάν είχαν προσκληθεί τόσον όλοι οι υποψήφιοι Πρόεδροι του Δ.Σ.Α. όσο και υποψήφιοι Σύμβουλοι για τις επικείμενες αρχαιρεσίες, προκειμένου να ανταλλαγούν απόψεις για θεσμικά ζητήματα του δικηγορικού λειτουργήματος.

Σε μια περίοδο που γίνεται σοβαρή προσπάθεια να αναβαθμισθεί το κύρος του Δ.Σ.Α., δυστυχώς βάλλεται από εξωγενείς παράγοντες, χρηματικές χορηγίες έμμεσης άσκησης επιρροής και προωθητικές ενέργειες ωμού κυβερνητικού συνδικαλισμού. Από το 1993 που ασκώ το λειτούργημά μου, δεν έχω βιώσει τέτοια ευθεία και άμεση, πλην μάταιη, απόπειρα άσκησης επιρροής. Καταδικάζω την αυθαίρετη και ωμή παρέμβαση μελών του Τομέα Δικαιοσύνης της Ν.Δ., ενός κυβερνητικού πολιτικού κόμματος, στις αρχαιρεσίες του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και εκφράζω την πεποίθηση ότι το δικηγορικό σώμα θα παραμείνει ανεπηρέαστο έχοντας ως μοναδικό γνώμονα την αναβάθμιση του λόγου και της θέσης του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών στην Ελληνική Πολιτεία.
Αθήνα, την 16 Νοεμβρίου 2021

Θεμιστοκλής Σοφός, Δ.Ν. – Δικηγόρος, Γεν. Γραμματέας του Ινστιτούτου Ευρωπαϊκού και Διεθνούς Ποινικού Δικαίου, Μέλος Δ.Σ. του Δ.Σ.Α., Υποψήφιος Πρόεδρος Δ.Σ.Α.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ