Ολλανδή δημοσιογράφος: «Δέχθηκα επίθεση - Με συμβούλεψαν να φύγω από Ελλάδα»

Η Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ, μίλησε στο ολλανδικό δίκτυο NU.nl και αποκάλυψε ότι η ζωή της απειλείται στην Ελλάδα μετά το επεισόδιο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ολλανδή δημοσιογράφος: «Δέχθηκα επίθεση - Με συμβούλεψαν να φύγω από Ελλάδα»
ΠΡΟΒΟΛΗ

Όπως αποκάλυψε σε συνέντευξή της στο ολλανδικό δίκτυο η Ingeborg Beugel, αποχωρεί προσωρινά από την Ελλάδα εξαιτίας του φόβου για την ζωή της μετά από απειλές που δέχθηκε και της άρνησης των αρχών να την προστατεύσουν.

Στη συνέντευξή της η ολλανδή δημοσιογράφος αποκαλύπτει και κάποια περιστατικά που συνέβησαν μετά την πολυσυζητημένη συνέντευξη Τύπου.

«Το ίδιο βράδυ πήγα σε ένα σούπερ μάρκετ φορώντας το κόκκινο καπέλο. Επιστρέφοντας σπίτι κι ενώ ο δρόμος ήταν πολύ σκοτεινός, ένας άγνωστος μου πέταξε πέτρα στο κεφάλι. Με αποκάλεσε "τουρκάλα πόρνη" και μου είπε να πάω στον Ερντογάν. Χτύπησα στο μέτωπο και σοκαρίστηκα, πήγα τρέχοντας στο σπίτι μου. Παράλληλα βίωσα και πολλές διαδικτυακές επιθέσεις. Οι ελληνικές Αρχές δε με προστατεύουν αλλά έχω στήριξη από δημοσιογραφικές ενώσεις», τονίζει η Ingeborg Beugel.

«Kάποιοι με συμβούλεψαν να φύγω από την Ελλάδα το συντομότερο. Είχα σκοπό να έρθω στην Ολλανδία για κάποια ζητήματα, αλλά επισπεύδω το ταξίδι μου. Ξέρω ότι θα μου κάνουν τη ζωή δύσκολη, αλλά εδώ μένω για χρόνια και σκοπεύω να γυρίσω στην Ελλάδα. Έχω πολύ σημαντική δουλειά να κάνω άλλωστε», συπληρώνει.

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι συνηθισμένος σε ευθείς ερωτήσεις και η αντίδρασή του ήταν πολύ απότομη και αυταρχική. Ήταν σα να του έκανα ένεση με δηλητήριο. Θεωρούσε ότι τα τελευταία δύο χρόνια είχε καταφέρει να κάνει τα media στην Ελλάδα να σωπάσουν. Είναι τρελό ότι η ελληνική κυβέρνηση εξακολουθεί να αρνείται ότι προχωρά σε βίαια, σκληρά και βάρβαρα pushback», δήλωσε η ολλανδή δημοσιογράφος, υπογραμμίζοντας πως πολλοί Έλληνες της έδειξαν τη συμπαράστασή τους, αγκαλιάζοντάς την στον δρόμο ή ζητώντας της να βγουν μια φωτογραφία μαζί της.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ