«Στην Ολλανδία με λέγανε πουτάνα επειδή υποστήριζα τους Έλληνες, οι οποίοι τώρα με λένε πουτάνα της Τουρκίας»

«Στο Κόκκινο 105,5» και στον Νίκο Ξυδάκη, μίλησε σήμερα (18/11) η ολλανδή δημοσιογράφος Ingerborg Beugel, η οποία πριν λίγες ημέρες στοχοποιήθηκε από ΜΜΕ, κυβέρνηση και πολίτες επειδή ρώτησε ευθέως τον πρωθυπουργό για τις παράνομες επαναπροωθήσεις προσφύγων στο Αιγαίο.

«Στην Ολλανδία με λέγανε πουτάνα επειδή υποστήριζα τους Έλληνες, οι οποίοι τώρα με λένε πουτάνα της Τουρκίας»
ΠΡΟΒΟΛΗ

«Να περιγράφεις τους πρόσφυγες που είναι άνθρωποι σαν και εσάς και σαν και εμένα, που έχουν παιδάκια όπως εσείς και εγώ. Δεν μπορούμε να πούμε ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι κάτω από εμάς και ότι είναι εργαλεία κάποιου δικτάτορα. Ο Ερντογάν εκμεταλλεύεται τους πρόσφυγες και εκβιάζει την Ευρώπη και την Ελλάδα το ξέρουμε, αλλά γι’ αυτό μιλάνε οι συνάδελφοι μου στην Τουρκία, εγώ είμαι ανταποκρίτρια στην Ελλάδα. Αυτή η προπαγάνδα του Μητσοτάκη είναι πολύ επικίνδυνη», δήλωσε η Ingeborg Beugel και συνέχισε: «Πάντοτε παίρνω το μέρος της αλήθειας και τότε η αλήθεια ήταν ότι έλεγαν ψέματα για το Μνημόνιο και γι’ αυτό που έκανε η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Ελλάδα. Όλα έγιναν μόνο και μόνο για να σώσουν τις τράπεζες από τη χρεοκοπία, θυσιάζοντας τον ελληνικό λαό».

«Να περιγράφεις τους πρόσφυγες που είναι άνθρωποι σαν και εσάς και σαν και εμένα, που έχουν παιδάκια όπως εσείς και εγώ. Δεν μπορούμε να πούμε ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι κάτω από εμάς και ότι είναι εργαλεία κάποιου δικτάτορα. Ο Ερντογάν εκμεταλλεύεται τους πρόσφυγες και εκβιάζει την Ευρώπη και την Ελλάδα το ξέρουμε, αλλά γι’ αυτό μιλάνε οι συνάδελφοι μου στην Τουρκία, εγώ είμαι ανταποκρίτρια στην Ελλάδα. Αυτή η προπαγάνδα του Μητσοτάκη είναι πολύ επικίνδυνη», δήλωσε η Ingeborg Beugel και συνέχισε: «Πάντοτε παίρνω το μέρος της αλήθειας και τότε η αλήθεια ήταν ότι έλεγαν ψέματα για το Μνημόνιο και γι’ αυτό που έκανε η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Ελλάδα. Όλα έγιναν μόνο και μόνο για να σώσουν τις τράπεζες από τη χρεοκοπία, θυσιάζοντας τον ελληνικό λαό» επισήμανε.

Η Ingeborg Beugel, το 2016 ήρθε ξανά στην Ελλάδα για να γυρίσει ένα σίριαλ για την ελληνική οικονομική κρίση. «Πάντοτε παίρνω το μέρος της αλήθειας και τότε η αλήθεια ήταν ότι έλεγαν ψέματα για το Μνημόνιο και γι’ αυτό που έκανε η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Ελλάδα. Όλα έγιναν μόνο και μόνο για να σώσουν τις τράπεζες από τη χρεοκοπία "θυσιάζοντας" τον ελληνικό λαό», επισήμανε. 

«Και πάλι τότε ήμουν η μοναδική δημοσιογράφος σε όλη την Ολλανδία που έλεγα αυτό. Και μου λέγανε ότι είμαι πουτάνα της Ελλάδας. Αυτό που λένε τώρα ότι είμαι πουτάνα της Τουρκίας το λέγανε τότε και οι Ολλανδοί οι οποίοι δεν καταλάβαιναν τι έκαναν οι Βρυξέλλες με την Ελλάδα», τόνισε.

Η Ingeborg Beugel επιεβαίωσε ότι θα φύγει για κάποιο διάστημα από την Ελλάδα, αλλά θα επιστρέψει, ενώ δήλωσε πως η ψυχολογική της κατάσταση δεν είναι τόσο καλή μετά τις τόσες απειλές και τα ψέματα που γράφτηκαν και ειπώθηκαν.

Υπογράμμισε επίσης ότι ασχολείται με το Προσφυγικό από το 2012, βλέπει ότι η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο και ακούει δύο χρόνια ψέματα από τον έλληνα πρωθυπουργό και την κυβέρνηση του, από τις Βρυξέλλες και από τον Ολλανδό πρωθυπουργό.

«Το έχω ξαναπεί, δέκα δευτερόλεπτα πριν δεν ήξερα τι να ρωτήσω μου ήρθε φλας, ήμουν τόσο θυμωμένη και τόσο απελπισμένη». Κοιτώντας πίσω σκέφτομαι αν δεν το είχα πει με αυτόν τον τρόπο, αν θα ήμουνα πιο ευγενική, διπλωματική τότε δεν θα γίνει αυτό», είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν μπορούμε να λέμε ότι οι Αφγανοί δεν είναι πρόσφυγες, δεν μπορούμε να πουλάμε τόσα όπλα και μετά να έχουμε φιλίες με τη Σαουδική Αραβία και να καταστρέφουμε μια χώρα σαν την Υεμένη και άλλες χώρες και μετά να λέμε δεν μας ενδιαφέρει. Δεν μπορούμε εμείς να αγοράζουμε ZARA, IKEA, H&M αυτά τα φτηνά – φτηνά ρούχα ξέροντας ότι οι άνθρωποι που φτιάχνουν αυτά τα ρούχα τόσο τσάμπα είναι μοντέρνοι σκλάβοι. Δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια μας για τις ευθύνες που έχουμε εμείς στη Δύση γι’ αυτό που γίνεται στον Τρίτο Κόσμο», υπογράμμισε η ολλανδή δημοσιογράφος και συνέχισε εξηγώντας πως δεν είναι σωστό ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού να βλέπει αυτούς τους ανθρώπους σαν κίνδυνο, «πρέπει να έχουμε συμπάθεια γι’ αυτούς τους ανθρώπους γιατί χάσανε τα πάντα ήρθανε μια ελπίδα να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους».

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη ΕΔΩ


Πηγή: avgi.gr - Στο Κόκκινο 105,5

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ