Σφοδρή σύγκρουση Παγώνη - Εξαδάκτυλου: «Να του υπενθυμίσουν πως είναι γιατρός και όχι φερέφωνο οικονομικών συμφερόντων»

Άρχισαν τα "όργανα" μεταξύ των φιλοκυβερνητικών επιστημόνων.

Σφοδρή σύγκρουση Παγώνη - Εξαδάκτυλου: «Να του υπενθυμίσουν πως είναι γιατρός και όχι φερέφωνο οικονομικών συμφερόντων»
ΠΡΟΒΟΛΗ

Ως κάτι «τελείως ανοίκειο να ακούγεται από τα χείλη γιατρού που έχει δώσει τον όρκο του Ιπποκράτη», χαρακτηρίζει τις δηλώσεις του προέδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, για νοσήλια ανεμβολίαστων, η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά, της οποίας πρόεδρος είναι η Ματίνα Παγώνη.

«Καλούμε το διοικητικό συμβούλιο του και τη συνέλευση του ΠΙΣ να ανακαλέσει άμεσα σε τάξη τον πρόεδρό του και να τού υπενθυμίσει ότι είναι γιατρός και όχι φερέφωνο των οποιωνδήποτε οικονομικών συμφερόντων...», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της ΕΙΝΑΠ κατά του Αθανάσιου Εξαδάκτυλου.

Η ανακοίνωση της ΕΙΝΑΠ:

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΙΝΑΠ καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις από Πέμπτη 18 Νοεμβρίου δηλώσεις σε τηλεοπτικό σταθμό πανελλαδικής εμβέλειας του προέδρου του ΠΙΣ κ. Αθανασίου Εξαδάκτυλου, πως οι ανεμβολίαστοι ασθενείς πρέπει να πληρώνουν οι ίδιοι τα νοσήλια.

Αυτό είναι τελείως ανοίκειο να ακούγεται από τα χείλη γιατρού που έχει δώσει τον όρκο του Ιπποκράτη, πολύ περισσότερο δε από εκπρόσωπο του ΠΙΣ. Με τη λογική αυτή όλοι οι ασθενείς κάθε πάθησης που κάποιος θα κρίνει ότι δεν είχαν εφαρμόσει προληπτικά μέτρα πριν ασθενήσουν ή τραυματιστούν (πχ. καπνιστές, απρόσεκτοι οδηγοί κ.λπ.) θα πρέπει να πληρώνουν τη νοσηλεία τους. Δηλαδή να καταργηθεί κάθε έννοια δημόσιας δωρεάν περίθαλψης.

Καλούμε το διοικητικό συμβούλιο του και τη συνέλευση του ΠΙΣ να ανακαλέσει άμεσα σε τάξη τον πρόεδρό του και να τού υπενθυμίσει ότι είναι γιατρός και όχι φερέφωνο των οποιωνδήποτε οικονομικών συμφερόντων...

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ