Εικόνα διάλυσης στο υπουργείο Παιδείας: Ομαδικές παραιτήσεις και φιάσκο Κεραμέως

Η ηλεκτρονική ψηφοφορία για την ανάδειξη των αιρετών διοικητικών υπαλλήλων του ΚΥΣΔΙΠ (Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Διοικητικού Προσωπικού του Υπουργείου Παιδείας) στις 29 Οκτωβρίου, οδηγήθηκε σε φιάσκο.

Εικόνα διάλυσης στο υπουργείο Παιδείας: Ομαδικές παραιτήσεις και φιάσκο Κεραμέως
ΠΡΟΒΟΛΗ

Στις 12/11 η ΠΟΣΥΠ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Παιδείας) με ανακοίνωσή της, γνωστοποίησε ότι από τα πρακτικά των εφορευτικών επιτροπών της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας προέκυπτε ότι η διαδικασία ήταν παράνομη καθώς στις ηλεκτρονικές κάλπες η αποχή έφτασε το 90% και τα ψηφοδέλτια ήταν περισσότερα από τους ψηφίσαντες.

Η ηλεκτρονική ψηφοφορία για την ανάδειξη των αιρετών διοικητικών υπαλλήλων του ΚΥΣΔΙΠ (Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Διοικητικού Προσωπικού του Υπουργείου Παιδείας) στις 29 Οκτωβρίου, οδηγήθηκε σε φιάσκο. Στις 12/11 η ΠΟΣΥΠ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Παιδείας) με ανακοίνωσή της, γνωστοποίησε ότι από τα πρακτικά των εφορευτικών επιτροπών της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας προέκυπτε ότι η διαδικασία ήταν παράνομη καθώς στις ηλεκτρονικές κάλπες η αποχή έφτασε το 90% και τα ψηφοδέλτια ήταν περισσότερα από τους ψηφίσαντες.

Το Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Διοικητικού Προσωπικού του Υπουργείου Παιδείας είχε προειδοποιήσει ότι εφόσον η Υπουργός επιμείνει, εκείνοι δεν θα αποδεχτούν τον ορισμό τους.

Τι έκανε η Υπουργός; Τα γνωστά.

Επιδεικνύοντας μεγαλοπρεπή αδιαφορία έσπευσε «και εντός δεκαημέρου θέλησε να δημιουργήσει τετελεσμένα γεγονότα και εξέδωσε την 143765/Γ2/10-11-2021 Υ.Α. για τον άμεσο ορισμό τους. Όρισε τους αιρετούς εκπροσώπους του κλάδου μας κατά τρόπο προκλητικό και αντιδεοντολογικό, προσπαθώντας να νομιμοποιήσει την ψηφοφορία, την οποία έπρεπε να ακυρώσει ως παράνομη!», όπως κατήγγειλε σε ανακοίνωσή της η ομοσπονδία των Υπαλλήλων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. 

Μαζική παραίτηση - απάντηση στον αυταρχισμό

Όπως ήταν φυσικό ακολούθησε η παραίτηση όλων  των αιρετών του ΚΥΣΔΙΠ. Που συνοδευόταν από την εξής επισήμανση: «Με μεγάλο ενδιαφέρον, διοικητικό και νομικό, αναμένουμε τον ορισμό των αιρετών εκπροσώπων μας στα ΠΥΣΔΙΠ, εκεί που τα ψηφοδέλτια είναι περισσότερα από τους ψηφίσαντες, εκεί που τα αδιέξοδα της διοίκησης και της πολιτικής ηγεσίας έχουν περιγραφεί από την ΠΟΣΥΠ και είναι μεγάλα!Τέλος, καλούμε για μία ακόμη φορά την Υπουργό κ. Κεραμέως, να ακυρώσει την παράνομη αυτή εκλογική διαδικασία και να προχωρήσει άμεσα σε δημοκρατικές και συμμετοχικές εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια μας (ΚΥΣΔΙΠ και ΠΥΣΔΙΠ), με δια ζώσης ψηφοφορία».

Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ

Στις 18 Νοεμβρίου Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων ζήτησε από την Υπουργό την άμεση ακύρωση της ηλεκτρονικής αυτής ψηφοφορίας, υπερασπίζοντας τη νομιμότητα.

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στηρίζοντας τη δια ζώσης ψηφοφορία στα Υπηρεσιακά Συμβούλια του Δημοσίου και έπειτα από τις σοβαρότατες καταγγελίες της Π.Ο.Σ.Υ.Π. για την παρωδία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας και όπως αυτή διεξήχθη, στις 29 Οκτωβρίου, στο Υπουργείο Παιδείας, καλεί την Υπουργό να ακυρώσει την παράνομη αυτή εκλογική διαδικασία, να σεβαστεί τη βούληση των υπαλλήλων που απείχαν σε ποσοστό 90% από την ηλεκτρονική ψηφοφορία και να προχωρήσει άμεσα σε δημοκρατικές και συμμετοχικές εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια του ΥΠΑΙΘ, με δια ζώσης ψηφοφορία.

Άλλωστε, η Υπουργός Παιδείας είναι βαρύτατα εκτεθειμένη μετά την έκδοση της Υ.Α. για την λειτουργία της «Ψηφιακής Κάλπης ΖΕΥΣ» (ΦΕΚ 5244/Β/2021), διότι επέβαλε την ηλεκτρονική ψηφοφορία σε όλα τα Υπηρεσιακά Συμβούλια του ΥΠΑΙΘ (εκπαιδευτικών και διοικητικών) με ένα πληροφοριακό σύστημα που μέχρι προχθές στερούνταν θεσμοθετημένης λειτουργίας».

Παραμένει ένα τεράστιο ερωτηματικό για την επιμονή της Νίκης Κεραμέως στον παράνομο ορισμό τους.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ