Υφυπουργός Εργασίας: «Να αποφύγουμε πάση θυσία αύξηση μισθών» (video)

Ρεσιτάλ θατσερισμού από τον υφυπουργό Εργασίας, Πάνο Τσακλόγλου.

Υφυπουργός Εργασίας: «Να αποφύγουμε πάση θυσία αύξηση μισθών» (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Την αποφυγή αύξησης μισθών «πάση θυσία» έθεσε ως κυβερνητική "γραμμή" και επισήμως, ο υφυπουργός Εργασίας.

«Αν αυτό το πρόβλημα (σ.σ. την ακρίβεια) προσπαθήσουμε να το αντιμετωπίσουμε μέσω αυξήσεων στο μισθολογικό κόστος, αυτό το μισθολογικό κόστος, αργά η γρήγορα θα περάσει στις τιμές. Είναι κάτι το οποίο το είδαμε στην 10ετια του 70 και αυτό ήταν κάτι που εξέθρεψε τον πληθωρισμό και αυτό είναι κάτι που πρέπει να αποφύγουμε πάση θυσία» , δήλωσε ο Πάνος Τσακλόγλου, μιλώντας στο Δελτίο Ειδήσεων του Kontra και τον Γιώργο Μελιγγώνη

«Είναι διαφορετικό πράγμα να γίνονται επιδοτήσεις, για παράδειγμα στο να μπορέσουν να κρατηθούν χαμηλότερα οι τιμές, δηλαδή να φύγουμε σε τομείς εκτός του μισθολογικού κόστους, που ελπίζουμε ότι αργότερα η αύξηση τιμών της ενέργειας θα έχει έναν παροδικό χαρακτήρα, οπότε αυτά τα μέτρα θα μπορέσουμε να τα πάρουμε πίσω και να συνεχίσουμε κανονικά. Γιατί αν όλη αυτή η ιστορία περάσει στο μισθολογικό κόστος, νομίζω αργά ή γρήγορα αυτό θα περάσει στις τιμές και θα έχουμε πολύ μεγάλες δυσκολίες να τιθασεύσουμε τον πληθωρισμό αργότερα», συνέχισε στο ίδιο μοτίβο ο κ. Τσακλόγλου.

«Αυτό όμως το οποίο βλέπουμε σε πάρα πολλές περιπτώσεις ότι όταν έχεις μια αλόγιστη αύξηση μισθών, απλά αργά ή γρήγορα σου δημιουργεί πολύ μεγάλα προβλήματα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών σου», ολοκλήρωσε.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ