Ο Καπραβέλος απάντησε σε Μητσοτάκη: «Εκτός ΜΕΘ δεν έχει καμία απολύτως τύχη ο ασθενής» (video)

Ο διευθυντής Β’ ΜΕΘ του Νοσοκομείου "Παπανικολάου" Θεσσαλονίκης, Νίκος Καπραβέλος, μιλώντας στο Kontra News και τον Γιώργο Μελιγγώνη, ήταν κατηγορηματικός και εξέθεσε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τις απαράδεκτες χθεσινές του δηλώσεις στη Βουλή.

Ο Καπραβέλος απάντησε σε Μητσοτάκη: «Εκτός ΜΕΘ δεν έχει καμία απολύτως τύχη ο ασθενής» (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

«Δεν υπάρχει θεραπεία εκτός ΜΕΘ. Όχι μόνον είναι υποβαθμισμένη, είναι επικίνδυνη. Δεν έχει καμία τύχη ο ασθενής εκτός ΜΕΘ. Καμία απολύτως! Γι αυτό και στο νοσοκομείο μας είναι μια προσωρινή λύση, διαρκεί ένα με δυο 24ωρα, και προς Θεού, κάνουμε τα αδύνατα δυνατά, να τον απορροφήσουμε στις μονάδες εντατικής θεραπείας», δήλωσε αγανακτισμένος ο Νίκος Καπραβέλος.

«Η διασωλήνωση και ο μηχανικός αερισμός, είναι μια εξειδικευμένη υπηρεσία, που προσφέρεται μόνο από εξειδικευμένους επιστήμονες σε ειδικούς χώρους, σε όλο τον κόσμο. Οι διασωληνώσεις εκτός ΜΕΘ θυμίζουν τριτοκοσμικές χώρες» υπογράμμισε.

Σε ερώτηση του Γιώργου Μελιγγώνη για το αν υπάρχει χρονικό όριο  που ο ασθενής αρχίζει να χάνει τις πιθανότητες επιβίωσης εκτός ΜΕΘ, ο Νίκος Καπραβέλος απάντησε: «από την πρώτη ώρα κ. Μελιγγώνη, διότι δεν υπάρχει αυτή την στιγμή πουθενά στον κόσμο νοσηλεία εκτός μονάδων εντατικής θεραπείας» και κατέληξε «εάν τους αφήναμε τους ασθενείς εκτός ΜΕΘ δεν είχε κανένας τύχη να επιβιώσει, είναι ένα προσωρινό μέτρο. Δεν χρειάζεται πολιτική αντιπαράθεση. Είναι ένας αγώνας που δίνει το Υγειονομικό σύστημα για να σώσει ανθρώπινες ζώες».

Θυμίζουμε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, χθες (01/12) στη Βουλή είχε δηλώσει: «Υπάρχουν σήμερα ασθενείς διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ; Ναι, υπάρχουν. Είναι σε κρεβάτι με κανονική φροντίδα; Είναι. Έχουμε ενδείξεις ότι έχουμε μεγαλύτερη θνησιμότητα σε αυτούς τους ασθενείς σε σχέση με αυτούς οι οποίοι είναι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας; Δεν έχω τέτοια ένδειξη. Όχι δεν έχω, έχετε εσείς; Φέρτε την»

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ