Βορίδης: «Η διασωλήνωση δεν είναι δύσκολη ιατρική πράξη - Δεν έχει επίπτωση αν γίνει εκτός ΜΕΘ» (video)

Μέχρι στο σημείο να δηλώσει πως «η διασωλήνωση δεν είναι δύσκολη ιατρική πράξη», έφτασε ο Μάκης Βορίδης στην προσπάθεια πολιτικής "διάσωσης" των εξοργιστικών χθεσινών δηλώσεων του πρωθυπουργού στη Βουλή.

Βορίδης: «Η διασωλήνωση δεν είναι δύσκολη ιατρική πράξη - Δεν έχει επίπτωση αν γίνει εκτός ΜΕΘ» (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

«Οι ΜΕΘ κάπου γεμίζουν πλήρως και επομένως αυτή η ιατρική πράξη (διασωλήνωση) πρέπει να γίνει κάπου. Ο πρωθυπουργός είπε ότι αντί για τις ΜΕΘ γίνεται στις ΜΑΦ. Αυτό που προκύπτει από αυτό που είπε ο υπουργός Υγείας είναι ότι προφανώς είναι αυξημένο το επίπεδο νοσηλείας και φροντίδας στις ΜΕΘ, αλλά για τη συγκεκριμένη ιατρική πράξη, η οποία στη πραγματικότητα είναι η παροχή ενός αναπνευστήρα, δεν έχουμε δηλαδή μία ευρύτερη ιατρική δύσκολη συνθήκη. Από μία επικοινωνία που είχα με τον υπουργό Υγείας, μου είπε ότι παρακολουθούν και μετράνε τα στατιστικά και δεν βλέπουν διαφοροποίηση (στη θνησιμότητα) και αυτό είναι που είπε ο πρωθυπουργός. Δηλαδή αυτό το είδος νοσηλείας δεν φαίνεται να έχει στατιστική επίπτωση ως προς το αποτέλεσμά της», δήλωσε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ, ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τις χθεσινές δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή.

Θυμίζουμε πως σήμερα ο διευθυντής Β’ ΜΕΘ του Νοσοκομείου "Παπανικολάου" Θεσσαλονίκης, Νίκος Καπραβέλος, δήλωσε πως «δεν υπάρχει θεραπεία εκτός ΜΕΘ. Όχι μόνον είναι υποβαθμισμένη, είναι επικίνδυνη. Δεν έχει καμία τύχη ο ασθενής εκτός ΜΕΘ. Καμία απολύτως! Γι αυτό και στο νοσοκομείο μας είναι μια προσωρινή λύση, διαρκεί ένα με δυο 24ωρα, και προς Θεού, κάνουμε τα αδύνατα δυνατά, να τον απορροφήσουμε στις μονάδες εντατικής θεραπείας

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ