Αποκάλυψη "βόμβα": Επιλογή του ίδιου του Πέτσα τα ΜΜΕ που συμμετείχαν στην καμπάνια «Μένουμε Σπίτι»

Αποκάλυψη του documentonews.gr για τη "Λίστα Πέτσα".

Αποκάλυψη
ΠΡΟΒΟΛΗ

Σε αποκλειστικό ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Άγγελου Προβολισιάνου για το documentonews.gr, αποκαλύπτεται με έγγραφο πως πίσω από την επιλογή (και τον αποκλεισμό) των ΜΜΕ για την διαφημιστική καμπάνια "Μένουμε Σπίτι", κρύβεται ο Στέλιος Πέτσας.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το ρεπορτάζ:

Σύμφωνα με την επιστολή που προώθησε στις 26 Ιουνίου 2020 ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Initiative Media στην Προεδρία της Κυβέρνησης και με προφανή παραλήπτη τον υπουργό που πρόσφερε το επώνυμό του στις σκιώδεις λίστες, καθίσταται σαφές ότι ο Στ. Πέτσας όρισε τα ΜΜΕ που θα συμμετάσχουν ή θα αποκλειστούν από την καμπάνια ύψους 20 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, ο Μιχάλης Γκάλγκος σημειώνει: «Έχουμε προβεί στη διαβίβαση όλων των εντολών προς τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, όπως ορίζονται στη Σύμβαση (εφεξής τα Μέσα), που μας γνωστοποιήσατε για εκτέλεση, υπό την ιδιότητά μας ως αναδόχου της σύμβασης».

Με τη συγκεκριμένη διατύπωση αποσαφηνίζεται πλήρως ότι η ανάδοχος εταιρία δεν επέλεξε τα Μέσα που έλαβαν μέρος στη συγκεκριμένη επικοινωνιακή εκστρατεία κατά του κορονοϊού, αλλά ο ίδιος ο επισπεύδων υπουργός. Εν προκειμένω, ο Στέλιος Πέτσας.

Δηλαδή, ενώ στη σύμβαση δεν υπήρχε (και πώς άλλωστε θα μπορούσε να υπάρχει) λεπτομερής αναφορά των Μέσων που θα συμμετείχαν στην καμπάνια, αυτό φρόντισε να το κάνει ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ μέσω της «γνωστοποίησης» που επισημαίνει ο Μ. Γκάλγκος.

Η επιστολή αυτή αποτελεί τεκμήριο ενοχής για τον κ. Πέτσα, ο οποίος όχι μόνο όρισε με πολιτικά κριτήρια τη συμμετοχή των Μέσων, αλλά φρόντισε να εξαιρέσει το μη αρεστό στον πρωθυπουργό, Documento.

Με βάση αυτά τα δεδομένα, εγείρονται τα εξής ερωτήματα: Γιατί η κυβέρνηση ανέθεσε στην Initiative τη διανομή του κρατικού χρήματος από τη στιγμή που είχε καταρτιστεί ήδη η λίστα των Μέσων που θα συμμετείχαν; Ποιος ο λόγος η εταιρία – μεσάζοντας να λάβει το 20% του ποσού ως προμήθεια; Η κατάρτιση της λίστας των Μέσων από τον ίδιο τον Στ. Πέτσα μήπως αποτελεί την αιτία που δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμα τα κριτήρια διανομής των κονδυλίων;

Να σημειωθεί ότι το εν λόγω έγγραφο δόθηκε από τον Γιάννη Ραγκούση στον Ιορδάνη Γιαμουρίδη, μάρτυρα που εξετάζεται στην Εξεταστική Επιτροπή και ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος της επιτροπής παραλαβής της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης για το έργο που αφορά την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι», ο οποίος δήλωσε άγνοια για την ύπαρξη του!

Το documentonews.gr παραθέτει την επιστολή:

πηγη: documentonews.gr

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ