Ζαραλίκος: «Είναι αδιανόητο να μην παίρνει θέση το υπουργείο Πολιτισμού - Τριτοκοσμική μπανανία»

Στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» και την εκπομπή της Ναταλί Χατζηαντωνίου «Art & the city», μίλησε ο Χριστόφορος Ζαραλίκος, σχετικά με το αποτρόπαιο περιστατικό στο Θέατρο «Τζένη Καρέζη» όπου η γνωστή παρουσιάστρια Σάσα Σταμάτη συνοδευόμενη από τρία ακόμα άτομα διέκοψε την παράστασή «1821-2021, Διακόσια Χρόνια Δανεικά».

Ζαραλίκος: «Είναι αδιανόητο να μην παίρνει θέση το υπουργείο Πολιτισμού - Τριτοκοσμική μπανανία»
ΠΡΟΒΟΛΗ

«Περιμένω την Υπουργό Πολιτισμού να τοποθετηθεί ή έστω τον Υφυπουργό Σύγχρονου Πολιτισμού. Μήπως με βαθιά υποκριτική τέχνη -αυτήν στην οποία αναφερόταν σε παλαιότερο περιστατικό- η κυρία υπουργός, μας κρύβεται; Είναι τραγικό το ΥΠΠΟ να μην έχει βγάλει μια ανακοίνωση όχι για εμένα αλλά για το γεγονός και για ό,τι συνέβη σε ένα ιστορικό θέατρο της Αθήνας που είναι δυο βήματα από τη Βουλή. Είναι ασύλληπτο. Αυτό μπορώ να πω ότι είναι και λίγο χειρότερο από το γεγονός. Είναι αδιανόητο να μην παίρνει θέση το ΥΠΠΟ ακόμα κι αν δεν κάνει καμία αναφορά στο πρόσωπό μου. Δεν υπάρχει άλλωστε κανένας λόγος να αναφερθεί σε εμένα. Έχουμε συγκεκριμένο γεγονός, σε συγκεκριμένο χώρο, με συγκεκριμένο στόχο», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Χριστόφορος Ζαραλίκος

«Έχω πει στον εαυτό μου ότι θα περιμένω μέχρι το βράδυ μια κανονική αντίδραση από την επίσημη πολιτεία, γιατί εδώ δεν πρόκειται για μένα. Πρόκειται για ένα κεντρικό θέατρο όπου κάποιοι άνθρωποι βρήκαν την άνεση ποιος ξέρει από που, να μπουν να διαλύσουν μια παράσταση, στο κέντρο της Αθήνας, 50 μέτρα απ’ τη Βουλή, που η μισή δύναμη της αστυνομίας είναι γύρω γύρω από εκεί… Αν εδώ είμαστε τριτοκοσμική μπανανία όπου οι μπράβοι μπορούν να μπαίνουν στα θέατρα και να σταματάνε μια παράσταση, αυτό το ορίζει η πολιτεία και όχι οι μπράβοι», υπογράμμισε ο γνωστός κωμικός.

Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος σχολίασε επίσης τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου, την οποία χαρακτήρισε ως «δήλωση της συμφοράς».
«Μέχρι και σε αυτοδικία αναφέρθηκε χωρίς να μας πει ποιος, που, πότε και κυρίως γιατί. Είναι ντροπιαστικό αυτό αλλά εγώ επειδή είμαι καλοπροαίρετος άνθρωπος έχω πει στον εαυτό μου ότι θα περιμένω μια κανονική αντίδραση από την επίσημη Πολιτεία», σημείωσε.

Ακούστε όλη τη συνέντευξη ΕΔΩ.


 πηγη: avgi.gr

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ