Στέλεχος της ΝΔ απαντάει σε Καπουτζίδη με ένα αδιανόητο παραλήρημα (video)

Τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν την επανανοηματοδότηση λέξεων και εννοιών που επιχειρεί στο ομοφοβικό βίντεο που ανέβασε στους λογαριασμούς της στα social media, η προβεβλημένη πολιτεύτρια της ΝΔ, Αφροδίτη Λατινοπούλου.

Στέλεχος της ΝΔ απαντάει σε Καπουτζίδη με ένα αδιανόητο παραλήρημα (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

«Δεν είσαι ό,τι δηλώσεις. Ο αυτοπροσδιορισμός (όπως στην περίπτωση των ΛΟΑΤΚΙ) δεν μπορεί να επηρεάζει τους νόμους ενός κράτους διότι εάν πολύ απλά αλλάζουν οι νόμοι σε κάθε περίπτωση αυτοπροσδιορισμού δεν θα σταθεί όρθιο κανένα αξιακό σύστημα και θα καταλήξουμε να ζούμε με το νόμο τη ζούγκλας. Ο καθένας θα κάνει ό,τι θέλει και θα είναι ό,τι δηλώσει», αναφέρει στην περιγραφή του βίντεο η πολιτεύτρια της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, ενώ στο βίντεο ακολουθεί ένα αδιανόητο παραλήρημα, με επιχειρήματα που απευθύνονται προφανώς στον βαθύ πυρήνα του εκλογικού ακροατηρίου της ΝΔ.

«Γινόμαστε μάρτυρες διάφορων δηλώσεων ατόμων της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ, τα οποία ουσιαστικά παραπονιούνται πως έχουν λιγότερα δικαιώματα σε σχέση με τους υπόλοιπους αλλά και πως μπορούν να αυτοπροσδιορίζονται όπως επιθυμούν και να έχουν προνόμια και δικαιώματα με βάση τον αυτοπροσδιορισμό τους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περίπτωση του κυρίου Καπουτζίδη, ο οποίος αναφέρθηκε στα δικαιώματα τα οποία, όπως λέει, του στερεί η πολιτεία. Κατανοώ πως είναι πάρα πολύ δύσκολο να δέχεσαι επιθέσεις για τις προσωπικές σου επιλογές, όμως αυτό δεν έχει καμία σχέση με τους νόμους του κράτους οι οποίοι ισχύουν για όλους. Έχουμε ακριβώς τα ίδια δικαιώματα Για παράδειγμα, μπορεί (ο κ. Καπουτζίδης) ελέυθερα να περπατάει στο δρόμο κρατώντας το χέρι του συντρόφου του και αν τυχόν δεχθεί επίθεση ο νόμος του παρέχει ακριβώς τα ίδια δικαιώματα που παρέχει και σε εμένα.

Μη ξεχνάμε τι γίνεται με τα δικαιώματα των ατόμων αυτών σε χώρες που επικρατεί ο νόμος της Σαρίας. Η καταπίεση δικαιωμάτων λοιπών σε ευρωπαϊκές χώρες αποτελεί μάλλον συνειδητό ψέμα προπαγανδιστικής ατζέντας».

Στη συνέχεια, η Αφροδίτη Λατινοπούλου το κάνει ακόμα χειρότερο, ισχυριζόμενη πως το ζήτημα του αυτοπροσδιορισμού του ατόμου συσχετίζεται με ποινικά εγκλήματα, όπως η παιδεραστία ή ακόμα και με την αιμομιξία.

«Το δεύτερο πρόβλημα το οποίο προκύπτει είναι αυτό του αυτοπροσδιορισμού. Δηλαδή, ενώ είμαι άντρας νιώθω γυναίκα, ή είμαι γυναίκα αλλά νιώθω άντρας ή δεν νιώθω ούτε άντρας ούτε γυναίκα και έτσι θέλω να με αντιμετωπίζει και η κοινωνία αλλά και η πολιτεία. Η συζήτηση αυτή οδηγεί σε πολύ σκοτεινά μονοπάτια που εάν οδηγηθούμε θα καταλήξουμε να ζούμε με τους νόμους της ζούγκλας.

Για παράδειγμα, τι θα γίνει αν ένας 70χρονος συνευρεθεί με 13χρονη και αυτοπροσδιοριστεί ως 15χρονος, γιατί πολύ απλά τόσο αισθάνεται ότι είναι; Θα μπορεί να αιτηθεί αλλαγή νομικού πλαισίου για τη συνεύρεση με ανήλικο και δεν θα πούμε πως είναι παιδεραστία; Θα μπορεί να αλλάξει την ηλικία στην ταυτότητά του;

Τι θα γίνει αν κάποιος αυτοπροσδιοριστεί ως σκύλος; Θα μπορεί να συνευρεθεί με σκύλο, απαιτώντας να μην καταδικαστεί για κτηνοβασία ή θα μπορεί να διεκδηκήσει αποζημίωση ζώου σε περίπτωση που κάποιος τον κλωτσήσει;

Τι θα γίνει αν δύο αδέλφια αυτοπροσδιοριστούν ως μη συγγενείς, συνάψουν σχέση και επιθυμούν να υιοθετήσουν, ισχυριζόμενοι πως θα είναι μια πολύ όμορφη, στοργική οικογένεια γεμάτη αγάπη;”.

Τι θα γίνει αν κάποιος ισχυριστεί πως γεννήθηκε βίαιος σαν λιοντάρι και σκοτώνει κόσμο; Θα δεχθούμε πως γεννήθηκε βίαιος και θα απαλλαγεί από κάθε ποινή;», ανέφερε σε ένα φαινομενικά σουρεαλιστικό αλλά κοινωνικά επικίνδυνο λογίδριο αλμάτων λογικής, το στέλεχος της ΝΔ.

Κλείνοντας, η Αφροδίτη Λατινοπούλου αναφέρθηκε πάλι στον Γιώργο Καπουτζίδη.

«Για πόσο ακόμα θα ακούμε αιτήματα από άτομα της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ, όταν όσα ζήτησαν η πολιτεία τα ικανοποίησε ως τώρα παρά τις αντιδράσεις; Διαφωνείτε κ. Καπουτζίδη πως δεν μπορεί και δεν πρέπει η κοινωνία να αλλάξει τα δομικά της στοιχεία, για παράδειγμα την οικογένεια, προς χάριν ενός μικρού ποσοστού των μελών της; Που θα βάλουμε επιτέλους μια κόκκινη γραμμή σε όλον αυτόν τον παραλογισμό που μαστίζει τις σημερινές δυτικές κοινωνίες;”, είπε καταλήγοντας η πολιτεύτρια της Νέας Δημοκρατίας.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ