Αρνήθηκε να δει τους πυρόπληκτους ο πρωθυπουργός - Ασπίδα από ΜΑΤ (video)

ΜΑΤ και κλούβες επιστρέτευσε η κυβέρνηση για να εμποδίσει τους πυρόπληκτους της Βόρειας Εύβοιας να διαμαρτυρηθούν κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού.

Αρνήθηκε να δει τους πυρόπληκτους ο πρωθυπουργός - Ασπίδα από ΜΑΤ (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Η πρώτη επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Εύβοια, μετά τη μεγαλύτερη καταστροφή στην ιστορία, συνοδεύτηκε από τον αποκλεισμό των πυρόπληκτων κατοίκων και δυνάμεις των ΜΑΤ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσίασε το σχέδιο της επιτροπής για την ανασυγκρότηση της βόρειας Εύβοιας, αποκλείοντας τους πυρόπληκτους με ΜΑΤ

η τοπική ιστοσελίδα palmosev δημοσίευσε χαρακτηριστικά βίντεο:

Ανακοίνωση - Καταγγελία της Συντονιστικής Επιτροπής Πυρόπληκτων Βόρειας Εύβοιας

Όπως επισημαίνουν οι πυρόπληκτοι τέσσερις μήνες μετά την τρομακτική καταστροφή, παραμένουν τα μεγάλα προβλήματα τόσο όσον αφορά στην αντιπλημμυρική προστασία όσο και στις αποζημιώσεις αγροτών και κτηνοτρόφων που καταστράφηκαν.

- Σοβαρά και ουσιαστικά αντιπλημμυρικά έργα δεν έχουν ξεκινήσει, παρά μόνο αντιδιαβρωτικά και μικρής έκτασης αντιπλημμυρικά.

- Στον κλάδο των ρετσινάδων – δασεργατών απαιτούμε μόνιμη απασχόληση στο δάσος και για τις απαραίτητες εργασίες για δεκαπέντε (15) έτη, και όχι μόνο για επτά (7) όπως μέχρι τώρα έχει προκηρυχθεί.

- Δεν έχει δοθεί ούτε ένα ευρώ σε αγρότες – ελαιοπαραγωγούς που έχουν υποστεί τεράστια καταστροφή στο φυτικό κεφάλαιο.

- Δεν έχουν δοθεί αποζημιώσεις σε μικρούς επαγγελματίες του τουρισμού (ενοικιαζόμενα), της εστίασης, γενικότερα σε όλους του κλάδους που είτε επλήγησαν άμεσα είτε έμμεσα.

- Οι κτηνοτρόφοι δεν έχουν πάρει παρά ένα πολύ μικρό μέρος αποζημιώσεων, και αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης στα κοπάδια που έχουν απομείνει καθώς απαγορεύεται η βόσκηση και δεν υπάρχει καμία μέριμνα για δωρεάν παροχή ζωοτροφών.

- Άλλοι κλάδοι όπως συκοπαραγωγοί, μελισσοκόμοι δεν έχουν αποζημιωθεί στο ύψος των αναγκών τους.

- Δεν έχουν αποζημιωθεί στο 100% υποδομές, κατοικίες, επαγγελματικός αγροτικός εξοπλισμός που καταστράφηκε

- Οι κτηνοτρόφοι ειδικότερα τονίζουν ότι οι αρμόδιες αρχές τους έχουν ξεχάσει καθώς δεν έχουν δώσει τις ζωοτροφές που χρειάζονται.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ