Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διαψεύδει Λύτρα: «Ο πρωθυπουργός δεν γνώριζε για τη μελέτη Τσιόδρα»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διέψευσε τον επιδημιολόγο Θεόδωρο Λύτρα και όπως είναι προφανές, η υπόθεση της μελέτης Τσιόδρα - Λύτρα, λαμβάνει πλέον χαρακτηριστικά μεγάλου πολιτικού σκανδάλου. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διαψεύδει Λύτρα: «Ο πρωθυπουργός δεν γνώριζε για τη μελέτη Τσιόδρα»
ΠΡΟΒΟΛΗ

«Η επιστημονική μελέτη των κ. Τσιόδρα και Λύτρα δεν ήταν σε γνώση του Πρωθυπουργού, δεν είχε παραδοθεί ούτε στον Πρωθυπουργό, ούτε σε κανένα συνεργάτη του στο Μέγαρο Μαξίμου, πριν την επίσημη δημοσίευση της», δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου στην σημερινή (16/12) ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δηλαδή, διαψεύδει τον επιδημιολόγο Θεόδωρο Λύτρα, ο οποίος έχει δηλώσει κατ' επανάληψη από τη δημοσίευση της έρευνας και μετά πως αυτή είχε γνωστοποιηθεί αμέσως μετά την πραγματοποίησή της «άμεσα κ επανειλημμένα σε όλους όσους λαμβάνουν τις αποφάσεις στο ανώτατο επίπεδο».

«Η έρευνά μας καλύπτει όλα τα νοσοκομεία της Ελλάδας και η εν λόγω μελέτη ήταν ιδέα του καθηγητή Τσόδρα. Εμείς δίνουμε τα επιδημιολογικά δεδομένα σε αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις ... Εγώ και ο κύριος Τσιόδρας θα ήμασταν υπόλογοι εάν δεν δίναμε τα αποτελέσματα της ανάλυσής μας σε αυτούς, εάν δεν τους ενημερώναμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Θεόδωρος Λύτρας, σε χθεσινή συνέντευξή του στο Real fm.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ