Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ασθενών Κόβιντ κατά ελληνικής κυβέρνησης: «Προ των ευθυνών τους όσοι ευθύνονται για το θάνατο συμπολιτών μας»

Επίθεση του Ευρωπαϊκού Δικτύου Ασθενών Κόβιντ (ΕΔΑΚ) κατά της ελληνικής κυβέρνησης σχετικά με την αύξηση θανάτων στους διασωληνωμένους εκτος ΜΕΘ.

Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ασθενών Κόβιντ κατά ελληνικής κυβέρνησης: «Προ των ευθυνών τους όσοι ευθύνονται για το θάνατο συμπολιτών μας»
ΠΡΟΒΟΛΗ

«Οι θάνατοι Ελλήνων πολιτών δεν είναι κάτι που συγχωρείται όταν θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί», αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή του το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ασθενών Κόβιντ (ΕΔΑΚ) που συμπληρώνει: «Ευελπιστούμε η επέμβαση του εισαγγελέα να ρίξει άπλετο φως και να φέρει προ των ευθυνών τους όλους όσους άμεσα ή έμμεσα ευθύνονται για τον θάνατο χιλιάδων συμπολιτών μας».

Ολόκληρη η ανακοίνωσή του Ευρωπαϊκού Δικτύου Ασθενών Κόβιντ: 

«Η μελέτη που εκπονήθηκε από τον κ. Τσιόδρα και τον κ. Λύτρα και δημοσιεύθηκε στο Scandinavian Journal of Public Health, είναι απόδειξη πως τόσο και ο προηγούμενος υπουργός κ. Κικίλιας αλλά και ο τωρινός κ. Πλεύρης, είναι προκλητικά αδιάφοροι - αν ισχύει πως γνώριζαν για την εν λόγω μελέτη από τον Μάιο. 

Ζητούμε άμεσα εξηγήσεις από τον κ. Τσιόδρα καθώς και την ηγεσία του υπουργείου υγείας ως ελάχιστο δείγμα μιας υπεύθυνης κυβερνήσεως που επιθυμεί να βάλει μία τάξη μέσα σε αυτό το χάος που βιώνουν οι ασθενείς κοβιντ καθημερινώς σε νοσοκομεία σε κάθε γωνία της Ελλάδος.

Ήρθε η ώρα επίσης να σταματήσει η παράλογη απομάκρυνση (και εξαθλίωση) των υγειονομικών που βρίσκονται σε αναστολή και να επανέλθουν ΑΜΕΣΑ στις θέσεις τους διότι όπως δήλωσε και προσφάτως ο Κύπριος Υπουργός Υγειάς «Δεν μπορείς όταν είσαι σε πόλεμο να στέλνεις σε άδεια τους στρατιώτες σου».

Παράλληλα, καλούμε τον Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη, να προχωρήσει σε προμήθεια περισσότερων δόσεων μονοκλωνικών, ώστε να ωφεληθούν περισσότεροι ασθενείς συμπολίτες μας, διαβητικοί και άλλοι, και έτσι να έχουν περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης και όχι να αφήνονται χωρίς αυτήν την πολύτιμη φαρμακευτική βοήθεια όπως είδαμε προσφάτως με τον κ. Τράγκα που ζητούσε μονοκλωνικά αλλά δεν του χορηγηθήκαν. 

Η ελεύθερη χορήγηση μονοκλωνικών αντισωμάτων στους ασθενείς κόβιντ που τα χρειάζονται είναι επιβεβλημένη, ειδικά όταν θέλουμε να λέμε πως έχουμε ένα δημοκρατικό πολίτευμα με σύστημα υγείας που σέβεται τον εαυτό του.

Πρέπει επιτέλους αυτή η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες που τις αναλογούν και να πάψει να εθελοτυφλεί στα κακώς κείμενα τόσο των υπουργών της όσο και των επιστημονικών συνεργατών της. 

Το ποσοστό 84% των θανάτων των διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ  είναι από μόνο του αιτία να διερευνηθεί το θέμα εις βάθος.

Ευελπιστούμε η επέμβαση του εισαγγελέα να ρίξει άπλετο φως και να φέρει προ των ευθυνών τους όλους όσους άμεσα ή έμμεσα ευθύνονται για τον θάνατο χιλιάδων συμπολιτών μας

Οι θάνατοι Ελλήνων πολιτών δεν είναι κάτι που συγχωρείται όταν θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί»

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ