Γιατρός - ερευνητής για Πρετεντέρη: «Είναι αμόρφωτος πληρωμένος κονδυλοφόρος»

Σκληρή κόντρα του γιατρού - ερευνητή Γιώργου Παυλάκη με τον φιλοκυβερνητικό αρθρογράφο των ΝΕΩΝ, Γιάννη Πρετεντέρη.

Γιατρός - ερευνητής για Πρετεντέρη: «Είναι αμόρφωτος πληρωμένος κονδυλοφόρος»
ΠΡΟΒΟΛΗ

Ο Γιώργος Παυλάκης είναι υπεύθυνος στον τομέα των ανοσοθεραπειών και των εμβολίων για τον καρκίνο στο Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου των ΗΠΑ

«Έτσι για να τη σπάσω στον αμόρφωτο πληρωμένο κονδυλοφορο που μου κάνει την τιμή να με παρακολουθεί, θα ξενυχτησω σήμερα για να μιλήσω στις 10:30 το πρωί στο ΣΚΑΙ στην εκπομπή του Καμπουρακη. (μιλάμε για ατράνταχτα επιχειρήματα, αντάξια του κάθε πανασχετου ψεκασμένου στόκου που του δείχνουν το φεγγάρι και αυτός κυταει το δάχτυλο!)», έγραψε στο facebook o κ. Παυλάκης και στη συνέχεια παρέθεσε το άρθρο του Γιάννη Πρετεντέρη στα ΝΕΑ.

«…Υπάρχει κάποιος κύριος που δηλώνει «ερευνητής από τις ΗΠΑ». Υποθέτω ότι θα είναι. Αλλά αν είναι, τότε μιλάμε για τον πρώτο «ερευνητή από τις ΗΠΑ» που κάνει καριέρα σχεδόν αποκλειστικά στα ελληνικά μίντια.

Σε σημείο που (αν υπολογίσουμε και τη διαφορά ώρας) αναρωτιέμαι πότε προλαβαίνει και ερευνά. Θα μου πείτε, δικό του θέμα. Ασφαλώς δικό του και των ΗΠΑ που τον πληρώνουν. Εμάς μας περισσεύει.

Μόνο που έχω μια απορία. Γιατί αυτά που προτείνει να γίνουν στην Ελλάδα δεν προτείνει να γίνουν και στις ΗΠΑ; Γιατί, ας πούμε, τα σχολεία, τα νυχτερινά κέντρα και τα εστιατόρια να κλείσουν μόνο στην Αθήνα και όχι στο Γουινσκόνσιν;

Θα μου πείτε πάλι ότι μπορεί να τα προτείνει, αλλά να μην τον ακούν τα Αμερικανάκια. Καμία αντίρρηση. Αλλά αν δεν τον ακούν εκείνοι που τον πληρώνουν, γιατί να τον ακούσουμε εμείς δωρεάν;

Ομολογώ πως προ κορωνοϊού αγνοούσα πως υπήρχαν τόσοι έλληνες ειδικοί για τον κορωνοϊό ανά την υφήλιο.

Γενικότερα δεν ήξερα ότι υπήρχαν τόσοι έλληνες ειδικοί για τον κορωνοϊό. Υποψιάζομαι όμως ότι η έμφαση πρέπει να δοθεί στη χώρα και όχι στην ειδικότητα.

Διότι μόνο στην Ελλάδα θα γινόταν φασαρία για μια έκθεση που λέει (πάνω - κάτω) πως όταν επιβαρύνεται το δημόσιο σύστημα υγείας γίνεται πιο δύσκολη η περίθαλψη των ασθενών στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Λες και υπήρχε περίπτωση να πανηγυρίζουμε πως όσο περισσότεροι αρρωσταίνουν, τόσο καλύτερα για τα νοσοκομεία!

Προφανώς όμως δεν είναι η έκθεση, ούτε ο ερευνητής από την Αμερική, ούτε οι απανταχού ειδικοί. Είναι η προσπάθεια να μετατραπεί η πανδημία σε αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης.

Καλό. Αλλά περιττό.

Διότι η πανδημία θα περάσει. Ολοι οι ειδικοί συμφωνούν ότι το αργότερο την άνοιξη με τα εμβόλια και με τα φάρμακα που θα ακολουθήσουν η υγειονομική κατάσταση θα είναι ελεγχόμενη.

Και λίγο αργότερα οι εκλογές θα γίνουν μεταξύ εκείνων που αντιμετώπισαν την πανδημία και των άλλων που προσπαθούσαν να την εκμεταλλευτούν.

Προσωπικά δεν μου αρέσουν τα προγνωστικά. Αλλά αναρωτιέμαι ποιο αποτέλεσμα θα έχει μια τέτοια αναμέτρηση.

ΥΓ: Με μια μακροσκελή ανάρτηση ο Γ. Καμίνης απάντησε στο προχθεσινό σχόλιό μου για την ΕΥΠ.

Ομολογώ ότι δεν κατάλαβα τι λέει. Μάλλον επειδή δεν κατάλαβε τι είπα.

Επαναλαμβάνω. Το θέμα δεν είναι οι όποιες μετατάξεις υπαλλήλων εκεί ή αλλού, αλλά αν η κυβέρνηση συγκροτεί «παρακράτος» όπως υπονόησε το κόμμα του κ. Καμίνη.

Υποθέτω ότι θα δημοσιοποιήσει τα στοιχεία που επιβεβαιώνουν τις υπόνοιές του. Περιμένω».

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ