Ποιος εισηγήθηκε rapid test για όλους με το κόστος στον πολίτη που απέρριψε ο πρωθυπουργός;

Εκτός από τον παραλήπτη της "μελέτης Τσιόδρα", πλέον ψάχνουμε και τον εισηγητή της πρότασης rapid test για όλους (με το κόστος στον πολίτη), την οποία με μεγαλοσύνη απέρριψε ο πρωθυπουργός, όπως μας ενημέρωσε σήμερα ο ίδιος.

Ποιος εισηγήθηκε rapid test για όλους με το κόστος στον πολίτη που απέρριψε ο πρωθυπουργός;
ΠΡΟΒΟΛΗ

Χθες (20/10) οι "κακοί μπάτσοι" Οικονόμου και Πλεύρης, αλλά και διαρροές σε δημοσιογραφικά γραφεία, σχεδόν παρουσίασαν ως τετελεσμένη την απόφαση της κυβέρνησης για υποχρεωτικό τεστ για όλους (εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους), με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο μάλιστα να δηλώνει πως αν ληφθεί αυτή η απόφαση, το κόστος του rapid test θα το επωμιστεί εξολοκλήρου ο κάθε πολίτης.

Σήμερα, ο πρωθυπουργός κατέβηκε από το Όρος Σινά και αντί να επιβάλλει τις εντολές που ο ίδιος είχε δώσει, αποφάσισε για άλλη μια φορά να δείξει εμπιστοσύνη στους υπηκόους του και ας τον έχουν απογοητεύσει τόσες φορές.

«Είναι αλήθεια ότι δέχτηκα εισηγήσεις για υποχρεωτικά rapid test σε όλους για την είσοδο σε χώρους διασκέδασης. Τις απέρριψα, γιατί θεώρησα ότι ένα τέτοιο μέτρο και θα ήταν άδικο για τους εμβολιασμένους και τελικά θα ήταν πολύ δύσκολο στην εφαρμογή του. Αντί λοιπόν να επιβάλλω κάτι σε όλους, επέλεξα να εμπιστευτώ όλους», ισχυρίστηκε συγκεκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την εισήγησή του στο υπουργικό Συμβούλιο (ναι, τι σύμπτωση, σήμερα ήταν).

Επίσης όμως σήμερα, δύο μέλη της επιτροπής, ο -φιλοκυβερνητικός- πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος και ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, αποκάλυψαν πως καμία εισήγηση για υποχρεωτικό rapid test και για εμβολιασμένους δεν είχε γίνει στον πρωθυπουργό.
Και αυτό γιατί, μεταξύ άλλων, η Επιτροπή δεν έχει συνεδριάσει... εδώ και 15 ημέρες.

«Η Επιτροπή δεν έχει συγκληθεί εδώ και 15 ημέρες. Αντικειμενικά δεν έχει πάρει απόφαση για αυτό το θέμα. Την τελευταία φορά που συναντήθηκαν είπαν για τα δωρεάν self test εν μέσω των εορτών», δήλωσε συγκεκριμένα ο κ. Βατόπουλος.

Ποιος λοιπόν εισηγήθηκε στον πρωθυπουργό, υποχρεωτικό rapid test για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους κατά τη διάρκεια των εορτών, πρόταση την οποία απέρριψε ο μεγαλόψυχος ηγεμόνας;

Μετά τον μυστηριώδη παραλήπτη της μελέτης Τσιόδρα, είναι πιθανόν άλλη μια πολύ απλή ερώτηση για την οποία δε θα λάβουμε -ξανά- απάντηση.

Μπορεί βέβαια η εισήγηση έγινε στην κυβέρνηση και όχι στο Μέγαρο Μαξίμου, που, όπως ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγησε πρόσφατα στη Βουλή, πρόκειται για δύο εντελώς διαφορετικές, επιτελικές οντότητες.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ