Ποιοι διαδήλωναν μαζί με «γραφικά ακροδεξιά στοιχεία» κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, κύριε πρωθυπουργέ;

Ποιοι διαδήλωναν μαζί με «γραφικά ακροδεξιά στοιχεία» κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, κύριε πρωθυπουργέ;
ΠΡΟΒΟΛΗ

«Αυτές οι διαδηλώσεις πράματι είχαν αρκετά γραφικά στοιχεία και ενδεχομένως να είχαν εμφιλοχωρήσει και κάποιοι θύλακες της ακροδεξιάς».
Αυτή ήταν επί λέξει η απάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, όταν ο Αλέξης Τσίπρας σύγκρινε την εισβολή των οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ στο Καπιτώλιο με τα γεγονότα της 20ής Ιανουαρίου του 2019, όπου ομάδες ακροδεξιών τραμπούκων, που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, επιχείρησαν να εισέλθουν στη Βουλή και συγκρούστηκαν με δυνάμεις ασφαλείας.

Αυτό που έχει όμως ιδιαίτερο ενδιαφέρον δεν είναι αυτή η παραδοχή του Κ. Μητσοτάκη, για ένα θέμα το οποίο η ΝΔ είχε κάνει αντιπολιτευτική σημαία, αλλά το γεγονός πως μαζί με τα «γραφικά στοιχεία και τους θύλακες της ακροδεξιάς» διαδήλωνε μαζί και η μισή -και βάλε- σημερινή κυβέρνηση (όπως για παράδειγμα, ο υπουργός Υγείας, ο υπουργός Μεταφορών, ο υπουργός Εσωτερικών, ο υπουργός Άμυνας και ο υπουργός Ανάπτυξης) η ίδια η συζυγός του, ο «αρχι-μακεδονομάχος» Αντώνης Σαμαράς και δεκάδες άλλα στελέχη.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ