Αποκάλυψη "βόμβα": «Το 50%+1 στα σχολεία ήταν απόφαση της κυβέρνησης, όχι της Επιτροπής» (video)

Σάλος με την αποκάλυψη μέλους της Επιτροπής επιστημόνων του υπουργείου Υγείας για την εφαρμογή του 50%+1 στο υγειονομικό πρωτόκολλο των σχολείων.

Αποκάλυψη
ΠΡΟΒΟΛΗ

Σε μία αποκάλυψη που προκαλεί πολιτικό "σεισμό" προέβη ο Τάκης Παναγιωτόπουλος, καθηγητής Δημόσιας Υγείας και μέλος της επιτροπής των ειδικών, μιλώντας στην εκπομπή Kontra24 με τη Νατάσα Γιάμαλη.

«Το 50%+1 ποτέ δεν είχε τεθεί σαν επιδημιολογικό κριτήριο. Απ' ότι κατάλαβα ήταν κριτήριο που αφορούσε τη λειτουργία του σχολείου. Ήταν απόφαση του υπουργείου, όχι της επιτροπής, ασφαλέστατα. Από επιδημιολογική άποψη δεν έχει καμία απολύτως λογική. Προτάθηκε στην Επιτροπή από το υπουργείο. Η επιτροπή ενέκρινε το όλο πακέτο αλλά τονίζοντας ότι το 50%+1 δεν έχει επιδημιολογική λογική», δήλωσε ο κ. καθηγητής Δημόσιας Υγείας.

Το βίντεο με τις δηλώσεις του κ. Παναγιωτόπουλου, ανάρτησε στο twitter ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, τονίζοντας πως «ο κ. Παναγιωτόπουλος δήλωσε ότι το 50%+1 για τα σχολεία δεν ήταν εισήγηση των επιστημόνων καθώς δεν έχει καμία επιδημιολογική λογική. Να αλλάξει τώρα! Ασφαλής λειτουργία των σχολείων σημαίνει μικρότερα τμήματα και διαφορετικό πρωτόκολλο».

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ