Πώς ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου έβγαλε ψεύτη τον Μητσοτάκη (video)

Τουλάχιστον ανησυχία για τη διαχείριση της πανδημίας από την ελληνική κυβέρνηση και προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, προκαλούν οι επίσημες δηλώσεις του προέδρου του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου, Φρανκ Ούλριχ Μοντγκόμερι, σχετικά με τη μεταδοτικότητα του κορονοϊού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και την αντίθεσή του στην απαγόρευση της κυκλοφορίας το βράδυ.

Πώς ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου έβγαλε ψεύτη τον Μητσοτάκη (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

«Δεν βρίσκω κάτι ενδιαφέρον στην απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ διότι δεν γνωρίζω τι (μπορεί να) προσφέρει, δεδομένου ότι οι πιθανότητες μόλυνσης σε εξωτερικό χώρο είναι πολύ χαμηλότερες από τον εσωτερικό», δήλωσε ο κ. Μοντγκόμερι στο δίκτυο n-tv.

Ο Γερμανός πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου συνέχισε λέγοντας πως «τα εστιατόρια, τα μπαρ και οι κινηματογράφοι είναι κλειστά ούτως ή άλλως – ποιο νόημα έχει η απαγόρευση της κυκλοφορίας; Tο βράδυ κυκλοφορούν έτσι κι αλλιώς λίγοι άνθρωποι έξω. Οι μολύνσεις δεν συμβαίνουν κυρίως το απόγευμα και το βράδυ, αλλά κατά τη διάρκεια της ημέρας, μέσα στα λεωφορεία, τα τρένα και στη δουλειά».

Ενώ τόνισε πως είναι σωστό «να καθιερωθεί με νόμο η υποχρέωση της τηλεργασίας όπου αυτό είναι δυνατόν. Όχι μόνο για να αποφευχθούν οι μολύνσεις στο χώρο εργασίας, αλλά και επειδή έτσι λιγότερα άτομα θα χρησιμοποιούν τις δημόσιες συγκοινωνίες».

Τι έλεγε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια του φονικού δεύτερου κύματος;

Στις 12 Νοεμβρίου και ενώ το δεύτερο κύμα της πανδημίας σάρωνε τη χώρα, με τον αριθμό των νεκρών να αυξάνεται ραγδαία, ο Έλληνας πρωθυπουργός, σε ομιλία του στη Βουλή, αντί να απολογηθεί για την 8μηνη αδράνεια της κυβέρνησης και τον πρωτοφανή συνωστισμό στα ΜΜΜ, επιχείρησε να κάνει το άσπρο μαύρο.
Επικαλέστηκε μάλιστα «ουκ ολίγες μελέτες» για να προσπαθήσει να πείσει ότι τα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν παίζουν τόσο μεγάλο ρόλο στη διάδοση. «Μόλις το 1,2% των clusters συνδέονται με τα μέσα σύμφωνα με μελέτη στη Γαλλία», δήλωνε με σιγουριά ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ