Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ για τεστ: «Δωρεάν δεν υπάρχει»

Ο στενός συνεργάτης του Νίκου Ανδρουλάκη, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, έδωσε το στίγμα του ΚΙΝΑΛ για την κοινωνική πολιτική.

Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ για τεστ: «Δωρεάν δεν υπάρχει»
ΠΡΟΒΟΛΗ

«Όλοι το ξέρουμε, δωρεάν δεν υπάρχει, απλά θα τα πληρώσει ο Έλληνας φορολογούμενος μέσω των ασφαλιστικών ταμείων. Σήμερα, γίνονται «δωρεάν» τεστ, προτείναμε να πολλαπλασιαστούν τα σημεία και να διευρυνθεί το ωράριο ώστε οι πραγματικά αδύναμοι να έχουν την δυνατότητα χωρίς ουρές να κάνουν δωρεάν τεστ», έγραψε σε ανάρτησή του ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Οδυσσέας κωνσταντινόπουλος, κλείνοντας το μάτι στο νεοφιλελεύθερο κοινό της ΝΔ.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου:

«Λένε κάποιοι όλα τα τεστ δωρεάν (rapid-pcr) .

Όλοι το ξέρουμε , δωρεάν δεν υπάρχει , απλά θα τα πληρώσει ο Έλληνας φορολογούμενος μέσω των ασφαλιστικών ταμείων .

Σήμερα, γίνονται «δωρεάν»τεστ, προτείναμε να πολλαπλασιαστούν τα σημεία και να διευρυνθεί το ωράριο ώστε οι πραγματικά αδύναμοι να έχουν την δυνατότητα χωρίς ουρές να κάνουν δωρεάν τεστ.

Κάνουμε κριτική γιατί η κυβέρνηση δεν έχει προμηθευτεί στα δυο χρόνια μηχανήματα μοριακού ελέγχου για το PCR και έτσι το νοσοκομείο Επαρχίας βγάζει σε 48 ή 72 ώρες αποτέλεσμα ( στέλνεται Αθήνα ) και έτσι δεν έχει αξία η ιχνηλατήση.

Στον ιδιωτικό τομέα, προτείναμε ανώτατη τιμή 7€ για rapid και 40€ για pcr.

Πιστεύω κατανοείτε ότι ακόμη και συνταγογράφηση ( δωρεάν) χωρίς ανώτατη τιμή θα είναι το πάρτυ του αιώνα !

Τα ραπιντ στον ιδιωτικό τομέα ξεκίνησαν από 20€ + και τα pcr 100€+ ...

Όταν υπήρξε ανώτατη τιμή στα rapid 10€ , σε πολλά φαρμακεία η εξέταση γινόταν από 5-10€ , αν η ανώτατη ήταν 7€ τότε πιθανόν θα είχαμε από 4-7€ , με σεβασμό στους επαγγελματίες να έχουν ένα μικρό κέρδος!

Το ίδιο θα ίσχυε και με τα pcr με ανώτατη τιμή 40€ απο 60€ στον ιδιωτικό τομέα.

Η τιμή πως βγήκε , με βάση τον ιδιωτικό τομέα στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες που έχει ο πίνακας.

Η Αριστερά λέει όλα δωρεάν και στέλνει τον λογαριασμό στο φορολογούμενο , η Δεξιά στηρίζει υψηλές ανώτατες τιμές προς όφελος των μεγάλων ιατρικών ομίλων.

Η σοσιαλδημοκρατία είναι μια διαφορετική πολιτική αντίληψη , στήριξης των αδύναμων, αποφυγή αισχροκέρδειας και εξοικονόμηση πόρων για το ΕΣΥ. Ο καθένας αποφασίζει...

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ