ΑΣΟΕΕ: «Γερές πλάτες στη ΝΔ ο καθηγητής που κατηγορείται για παιδεραστία»

Ρεπορτάζ της ιστοσελίδας dikastikoreportaz.gr από τις 20 Δεκεμβρίου του 2021, αναφέρεται στον καθηγητή που ξυλοκοπήθηκε από κουκουλοφόρους στην ΑΣΟΕΕ το απόγευμα της Τρίτης (11/01). Το ρεπορτάζ εμπλέκει τη ΝΔ και τον πρώην στενό συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη, Νίκο Γεωργιάδη.

ΑΣΟΕΕ: «Γερές πλάτες στη ΝΔ ο καθηγητής που κατηγορείται για παιδεραστία»
ΠΡΟΒΟΛΗ

Για γερές πλάτες στη Νέα Δημοκρατία και το Νίκο Γεωργιάδη κάνει λόγο το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας dikastikoreportaz.gr, που δημοσιεύθηκε στις 20 Δεκεμβρίου του 2021 και αναφέρεται στον καθηγητή που ξυλοκοπήθηκε σήμερα (11/01/2022) από κουκουλοφόρους στην ΑΣΟΕΕ.

Το ρεπορτάζ αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν όσα είπε για τον συγκεκριμένο καθηγητή, τον οποίον συνάντησε μαζί με ακόμη έναν συνάδελφό του στις 12 Ιουλίου 2017 προκειμένου να του προτείνουν να αναλάβει πρόεδρος του Τμήματος. "… Στην πορεία της συζήτησης μας, είπε ότι έχει γερές πλάτες στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και η θέση του προέδρου θα εκπλήρωνε τις φιλοδοξίες του. Μας ανέφερε ότι έχει σχέσεις με ανώτερο στέλεχος του Μαξίμου, αλλά και πολύ στενούς δεσμούς με τον Νίκο Γεωργιάδη, σημαντικό στέλεχος της ΝΔ. Όταν ανέφερε το ονοματεπώνυμό του σχολιάσαμε το γεγονός της επικαιρότητας, ότι ο κύριος Γεωργιάδης είχε εμπλακεί σε δικαστική υπόθεση παιδεραστίας… Μείναμε άφωνοι όταν μας είπε ότι και στον ίδιο αρέσει να συνευρίσκεται με άντρες και ιδίως με ανήλικα αγοράκια. Αξιομνημόνευτη ήταν και η επισήμανσή του ότι στη Ρουμανία συνουσιάζεται με άντρες και ανήλικα αγόρια που βρίσκει εύκολα και κατά πολύ φθηνότερα συγκριτικά με την Ελλάδα, όπου το κόστος είναι πολύ υψηλότερο…"».

Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ, όπως δημοσιεύθηκε στις 20/12/2021 στο dikastikoreportaz.gr:

Σε υπόθεση ακόμη χειρότερη και από εκείνη του Δημήτρη Λιγνάδη τείνει να εξελιχθεί ένα οικονομικό-σεξουαλικό θρίλερ το οποίο εκτυλίσσεται στην ΑΣΟΕΕ. Πρωταγωνιστής είναι γνωστός καθηγητής, ο οποίος, κατά δήλωσή του, απολαμβάνει την κυβερνητική ασυλία και στο πρόσφατο παρελθόν κατείχε δύο κομβικές κρατικές θέσεις.

Το πλέον δυσώδες και αξιοπερίεργο της υπόθεσης είναι η ασυλία την οποία εξακολουθεί και απολαμβάνει από τις πρυτανικές Αρχές, παρά το γεγονός ότι σε λίγους μήνες αναμένεται να καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου για το αδίκημα της τοκογλυφίας, ενώ η Εισαγγελία τον ερευνά για αδικήματα που αφορούν γενετήσιες πράξεις σε βάρος ανηλίκων, κακουργηματική απιστία και πολλά ακόμη!

Η «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» δημοσιεύει σήμερα ολόκληρο τον φάκελο της σκοτεινής υπόθεσης, ο οποίος, μεταξύ άλλων, περιέχει τις συγκλονιστικές καταθέσεις τριών συναδέλφων του πανεπιστημιακού με συγκλονιστικές περιγραφές σχετικά με τα ανήλικα αγόρια τα οποία συνήθιζε να «ενοικιάζει» στη Ρουμανία, ενίοτε και στην Ελλάδα, αλλά και τις σχέσεις που διατεινόταν ότι έχει με τον καταδικασμένο (σ.σ. είχε καταδικαστεί πρωτόδικα και απαλάχθηκε λόγω παραγραφής) για παιδεραστία Νίκο Γεωργιάδη καθώς και άλλα πρόσωπα του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος.

Η αλληλουχία των γεγονότων καταδεικνύει ότι κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας και επιβεβαιώνει το γνωστό ρητό που λέει «δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις». Είναι ενδεικτικό ότι για τις ημέρες και τα έργα του καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου, καθώς και άλλα σκάνδαλα στην ΑΣΟΕΕ είναι ενήμερος τόσο ο πρώην υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, όσο και η νυν υπουργός Νίκη Κεραμέως, καθώς και οι πρυτανικές Αρχές. Ενήμερος είναι, από την 1η Ιουλίου 2021, και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας. Τους προαναφερόμενους ενημέρωσε πανεπιστημιακός καθηγητής, ο οποίος μόνον ως αντικυβερνητικός μπορεί να χαρακτηριστεί.

Καταθέσεις

Η υπόθεση του κ. καθηγητή εκκινεί από το 2018 όταν μηνύθηκε μαζί με άλλους από συνάδελφό του και πρώην συνεταίρο του σε εταιρεία για το αδίκημα της τοκογλυφίας, της εκβίασης κ.ά. Το 2019 ασκήθηκαν διώξεις, ενώ η υπόθεση για την τοκογλυφία (η οποία μετατράπηκε σε πλημμέλημα) αναμένεται να εκδικαστεί τους πρώτους μήνες του 2022. Στο πλαίσιο, όμως, αυτής της υπόθεσης αναδείχθηκαν και άλλες πτυχές του χαρακτήρα του συγκεκριμένου καθηγητή, καθώς με υπόμνημα (στις 18.12.2020) προς τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου δήλωσε ότι ήταν αυτόπτης μάρτυρας σε σεξουαλική επαφή του εν λόγω πανεπιστημιακού με ανήλικο αγόρι στη Ρουμανία.

Παράλληλα υπήρξαν και ακόμη δύο καταγγελίες γνωστών καθηγητών της ΑΣΟΕΕ, άσχετων με τον πρώτο καταγγέλλοντα, οι οποίοι επεσήμαναν ότι κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον πανεπιστημιακό μέσα στη Σχολή, εκείνος ανερυθρίαστα τους δήλωσε ότι του αρέσει να συνευρίσκεται ερωτικά με άντρες και κυρίως με ανήλικα αγοράκια! Έτσι λοιπόν η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών σχημάτισε δικογραφία η οποία διερευνά κατά πόσον ο εν λόγω εκπαιδευτικός, με τις κρατικές θέσεις, εμπλέκεται σε κύκλωμα εκμετάλλευσης ανηλίκων. Μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου ο φάκελος της δικογραφίας βρισκόταν στα χέρια του τέταρτου πταισματοδίκη Αθηνών, ο οποίος συνέλεξε μαρτυρίες, οι οποίες, στην πραγματικότητα, κόβουν την ανάσα.

Ρουμανία

Καταθέτοντας ο πρώην συνεργάτης του καθηγητή και συνάδελφός του αναφέρθηκε στο τι ακριβώς αντίκρισε τον Φεβρουάριο του 2016 όταν απρογραμμάτιστα επισκέφθηκε το γραφείο του Ομίλου τους στο Βουκουρέστι. «Ανοίγοντας την πόρτα στην αίθουσα πελατών αιφνιδιάστηκα βλέποντάς τον γυμνό, σκυμμένο προς τα εμπρός, φορώντας μαύρο γυναικείο καλσόν, το οποίο ήταν τελείως κατεβασμένο. Πίσω του βρισκόταν νεαρός αλλοδαπός τελείως γυμνός, ο οποίος συνουσιαζόταν μαζί του. Ο καθηγητής ήταν σκυμμένος στο τραπέζι συνεδριάσεων, όπου ήταν ξαπλωμένο ένα νεαρό στην ηλικία αγόρι περίπου 14 ετών και εκείνος εκτελούσε πεολειχία σε αυτόν ενώ τον διακόρευε με τα δάχτυλά του…».

Ο μάρτυρας αναφέρει ότι έπαθε σοκ, έβαλε τις φωνές και ρώτησε τον ανήλικο πόσων χρόνων είναι, με αποτέλεσμα εκείνος να ξεσπάσει σε κλάματα. Παράλληλα αναφέρει ότι ο καθηγητής και οι αλλοδαποί εραστές του κατάφεραν να ξεφύγουν όταν εμφανίστηκε ένας «μπράβος», ο οποίος προφανώς συνόδευε τα ανήλικα αγόρια. «Το άλλο μεσημέρι εμφανίστηκε ο θηριώδης τύπος στην εταιρεία, εισέβαλε στο γραφείο μου και μου είπε πως λέγεται ‘‘Μπέμπε’’ και μου έδειξε το κινητό του. Είχε φωτογραφία του πολύ μικρού από το συμβάν σε ερωτικές συνευρέσεις σε εμφανείς χώρους της εταιρείας… Μου είπε ότι στην εταιρεία σου πηδάνε ανηλίκους, δείχνοντάς μου την ταυτότητα του νεαρού που ήταν γεννηθείς Νοέμβριο του 2002, δηλαδή δεν είχε κλείσει τα 14…». Μάλιστα ο εν λόγω μάρτυρας αναφέρει ότι όταν κατήγγειλε τον πρώην συνεργάτη και συνάδελφό του στη Δικαιοσύνη, πραγματοποιήθηκε απόπειρα δολοφονίας έξω από το γραφείο του στο Κολωνάκι!

«Γερες πλάτες στη ΝΔ - Στενοί δεσμοί με Νίκο Γεωργιάδη»

Στις 18 Οκτωβρίου 2021 ενώπιον των εισαγγελικών Αρχών κατέθεσε άλλος καθηγητής της ΑΣΟΕΕ, με πολυετή θητεία στις πανεπιστημιακές αίθουσες, ο οποίος μάλιστα μόνον ως αντικυβερνητικός δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Όπως περιέγραψε κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο Πανεπιστήμιο συγκρούστηκε με την «ηγετική ομάδα» της Σχολής και συναδέλφους του οι οποίοι εμπλέκονται σε ποινικής και ηθικής απαξίας πράξεις, όπως λογοκλοπή, υπεξαίρεση, απάτη κ.τ.λ.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως παρουσιάζουν όσα είπε για τον συγκεκριμένο καθηγητή, τον οποίον συνάντησε μαζί με ακόμη έναν συνάδελφό του στις 12 Ιουλίου 2017 προκειμένου να του προτείνουν να αναλάβει πρόεδρος του Τμήματος. «… Στην πορεία της συζήτησης μας είπε ότι έχει γερές πλάτες στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και η θέση του προέδρου θα εκπλήρωνε τις φιλοδοξίες του. Μας ανέφερε ότι έχει σχέσεις με ανώτερο στέλεχος του Μαξίμου, αλλά και πολύ στενούς δεσμούς με τον Νίκο Γεωργιάδη, σημαντικό στέλεχος της ΝΔ. Όταν ανέφερε το ονοματεπώνυμό του σχολιάσαμε το γεγονός της επικαιρότητας, ότι ο κύριος Γεωργιάδης είχε εμπλακεί σε δικαστική υπόθεση παιδεραστίας… Μείναμε άφωνοι όταν μας είπε ότι και στον ίδιο αρέσει να συνευρίσκεται με άντρες και ιδίως με ανήλικα αγοράκια. Αξιομνημόνευτη ήταν και η επισήμανσή του ότι στη Ρουμανία συνουσιάζεται με άντρες και ανήλικα αγόρια που βρίσκει εύκολα και κατά πολύ φθηνότερα συγκριτικά με την Ελλάδα, όπου το κόστος είναι πολύ υψηλότερο…».

Ο εν λόγω μάρτυρας αναφέρει ότι στη συνέχεια ο συνάδελφός του προέβη σε μια πραγματικά απίστευτη πράξη, καθώς σηκώθηκε, κατέβασε το παντελόνι του και «μέσα από τη σχισμή από το κόκκινο σλιπάκι του έβγαλε το μόριό του που ήταν σε στύση και μας το επέδειξε άνευ ντροπής».

Στη μαρτυρική κατάθεση ενώπιον των εισαγγελικών Αρχών αναφέρει ότι τόσο εκείνος όσο και ο έτερος μάρτυρας συνάδελφός του φοβήθηκαν, αρχικά, να καταγγείλουν το συγκεκριμένο περιστατικό στο υπουργείο Παιδείας αλλά και στις πρυτανικές Αρχές εξαιτίας ενδεχόμενου κουκουλώματος της υπόθεσης. Μάλιστα επισημαίνει ότι η μαρτυρική κατάθεση στην Εισαγγελία έγινε «κατόπιν μεγάλης περίσκεψης, καθότι διαισθάνομαι ότι απειλείται και άμεσα κινδυνεύει η ζωή η δική μου και της οικογένειάς μου».

Παράλληλα κατέθεσε ότι έχει υποβάλει δύο επιστολές στον πρώην υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου και τέσσερις στη νυν υπουργό Νίκη Κεραμέως, με τις οποίες κατήγγειλε σωρεία αξιόποινων πράξεων από συναδέλφους του. «Σε επιστολές μου με ημερομηνία 1η και 17η Μαρτίου 2021 που απέστειλα στον Πρύτανη κ. Δημήτρη Μπουραντώνη και στην υπουργό Παιδείας επωνύμως κατήγγειλα δημοσιεύματα για αναπληρωτή καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών περί πιθανής εμπλοκής του σε κυκλώματα παιδεραστίας και πορνείας». Στη συνέχεια, βάσει όσων κατέθεσε, αποφάσισε να στείλει (την 1η Ιουλίου 2021) επιστολή στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και στον Γρηγόρη Δημητριάδη, όπου κατήγγειλε τα συγκεκριμένα γεγονότα για την υπόθεση του κ. καθηγητή, ενώ στις 6 Οκτωβρίου έστειλε επιστολή και στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα. «Σας επισημαίνω ότι έχω δεχτεί τρεις ανώνυμες απειλητικές επιστολές, γεγονός που με υποχρέωσε να υποβάλω τρεις εγκλήσεις-μηνύσεις κατ’ αγνώστων…» καταλήγει.

«Ισχυρές πλάτες»

To περιεχόμενο της μαρτυρικής κατάθεσης του καθηγητή επιβεβαιώνει με δική του κατάθεση στην Εισαγγελία και άλλος συνάδελφός του, οποίος ήταν παρών στη συγκεκριμένη συνάντηση, ο οποίος όμως προσέθεσε ότι ο πανεπιστημιακός με την προτίμηση στα ανήλικα αγόρια έχει πανίσχυρες πλάτες!

«Το 2018 εκλέχτηκε αντιπρόεδρος, ενώ η ομάδα των μελών ΔΕΠ που κινεί τα νήματα στις εκλογές του Ιουλίου του 2020 τον προόριζε για πρόεδρο του τμήματος. Εντούτοις μερικές ημέρες πριν από τη διεξαγωγή των εκλογών για την ανάδειξη προέδρου τμήματος, εντελώς ξαφνικά η ηγετική ομάδα του Τμήματος αποφάσισε την απόσυρση της υποψηφιότητάς του. Επισήμως δεν έγινε γνωστός ο λόγος, κυκλοφόρησε η φήμη πως διέρρευσε η πληροφορία ότι υπήρχε σε βάρος του ποινική διαδικασία για τοκογλυφία… Αξιομνημόνευτο είναι ότι ο συγκεκριμένος καθηγητής έχει διοριστεί σε δύο καίριας σημασίας πόστα… Αντιλαμβάνεστε ότι η μαρτυρική μου κατάθεση είναι πολύ κρίσιμη για μένα και την οικογένειά μου. Θίγει ισχυρούς ανθρώπους και ισχυρά συμφέροντα. Φοβάμαι ότι πλέον θα απειληθεί η ζωή της οικογένειάς μου και η δική μου και στηρίζομαι στην προστασία της Πολιτείας…».

Το πλέον αξιοσημείωτο και ύποπτο είναι το γεγονός ότι παρότι από το 2018 σε βάρος του συγκεκριμένου καθηγητή έχει ξεκινήσει δικαστική έρευνα για το αδίκημα της τοκογλυφίας, εκβίασης κ.λπ., για το οποίο τελικά παραπέμφθηκε, τη στιγμή που η Εισαγγελία τον ερευνά και για συμμετοχή σε κύκλωμα με ανηλίκους, ο εν λόγω πανεπιστημιακός τοποθετήθηκε σε δύο κρατικές θέσεις. Μία στο Κέντρο Μελετών Ασφαλείας του ΠΡΟΠΟ και μία στη διοίκηση του Πράσινου Ταμείου, απ’ όπου και παραιτήθηκε πριν από λίγους μήνες αφού πρώτα στον Τύπο είχαν διαρρεύσει φωτογραφίες του από τα όργια, με ανηλίκους, στα οποία φέρεται να συμμετείχε στο Βουκουρέστι.

Την ίδια στιγμή, οι πρυτανικές Αρχές τον διατηρούν ακόμη και σήμερα στη θέση του, ενώ το υπουργείο Παιδείας κωφεύει…


πηγη: dikastikoreportaz.gr 

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ