Τομπούλογλου: Τελεσίδικη καταδίκη για τον «γαλάζιο» πολιτευτή με τις ισχυρές διασυνδέσεις (video)

Καταδικάστηκε τελεσίδικα ο επι χρόνια πολιτευτής της ΝΔ, Χάρης Τομπούλογλου, σχετικά με την υπόθεση απόπειρα εκβίασης και παθητικής δωροδοκίας για το περίφημο "φακελάκι", την περίοδο που είχε διοριστεί από την κυβέρνηση της ΝΔ, το 2013, ως πρόεδρος του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

 

Τομπούλογλου: Τελεσίδικη καταδίκη για τον «γαλάζιο» πολιτευτή με τις ισχυρές διασυνδέσεις (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Καταδικάστηκε τελεσίδικα ο επι χρόνια πολιτευτής της ΝΔ, Χάρης Τομπούλογλου, σχετικά με την υπόθεση απόπειρα εκβίασης και παθητικής δωροδοκίας για το περίφημο "φακελάκι", την περίοδο που είχε διοριστεί από την κυβέρνηση της ΝΔ (2013) ως πρόεδρος του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

Ο δύο φορές υποψήφιος Βουλευτής της ΝΔ και επί δεκαετίες στέλεχος του κόμματος, καταδικάστηκε για το αδίκημα της απόπειρας εκβίασης και της παθητικής δωροδοκίας, ενώ το δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης 3,5 ετών.

Η υπόθεση καταδίκης του Χάρη Τομπούλογλου αφορούσε το "φακελάκι" 25.000 ευρώ, το οποίο φέρεται να ζήτησε για να μην κηρύξει έκπτωτη σε διαγωνισμό διαφημιστική εταιρεία που είχε αναλάβει την προώθηση προγράμματος για την παιδική παχυσαρκία.

Θυμίζουμε πως ο Χάρης Τομπούλογλου είχε ισχυριστεί στην πρωτόδικη απολογία του ότι ήταν θύμα πλεκτάνης, λόγω της σχέσης του με τη Ντόρα Μπακογιάννη.

«Εγώ δεν ήμουν του περιβάλλοντος Σαμαρά, αλλά της Ντόρας Μπακογιάννη. Υπήρχε σύστημα που μεθόδευε την απομάκρυνσή μου από το νοσοκομείο. Δυο μήνες μετά, ο δεσπότης της Γλυφάδας κατήγγειλε ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης τον εκβίασε να παραιτηθεί. Η κάθε κομματική και εσωκομματική εξουσία έχει τον δικό της τρόπο φέρεσθαι. Μέσω εμού ήθελαν να καταστρέψουν έναν εσωκομματικό τους αντίπαλο, στον οποίο εγώ ήμουν προσκείμενος. Αντί να με θέσουν σε αργία όπως έπρεπε να κάνουν, ο ίδιος ο υπουργός Υγείας ζήτησε την απομάκρυνσή μου. Όταν δεν μπορούσαν να βάλουν δικούς τους σε θέσεις, τότε εξόντωναν τους αντιπάλους» είχε ισχυριστεί το άλλοτε κραταιό στέλεχος της ΝΔ.

Θυμίζουμε βέβαια, το περιστατικό όπου ο Χάρης Τομπούλογλου, τον Απρίλιο του 2012 συνέτρωγε με τον Άδωνη Γεωργιάδη και τη σύζυγό του, όταν και δέχτηκαν επίθεση με γιαούρτια σε ζαχαροπλαστείο της Ν. Φιλαδέλφειας, από εξαγριωμένους πολίτες.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης, πως παρά την πρωτόδικη καταδίκη το 2016, ο Χάρης Τομπούλογλου κατέβηκε υποψήφιος Δήμαρχος 2019 σε Νέα Φιλαδέλφεια – Χαλκηδόνα, εκεί όπου στην εκδήλωση παρουσίασης του συνδυασμού του παρευρέθηκαν «γαλάζια» στελέχη όπως η ευρωβουλευτής Ελίζα Βόζεμπεργκ, η οποία απείυθυνε μάλιστα απηύθυνε χαιρετισμό και στήριξε σθεναρά την υποψηφιότητα του Χάρη Τομπούλογλου.

Ο Τομπούλογλου κατάφερε τελικά να εκλεγεί σοτ δημοτικό συμβούλιο με ποσοστό 13,09%.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ