Ολομέτωπη επίθεση Φίλη κατά του Τσίπρα

Σε μετωπική σύγκρουση με απρόβλεπτες συνέπειες οδηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά την υπερψήφιση της πρότασης Τσίπρα για εκλογή προέδρου από τη βάση. 

Ολομέτωπη επίθεση Φίλη κατά του Τσίπρα
ΠΡΟΒΟΛΗ

Η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα, που υπερψηφίστηκε στο πρόσφατο, ταραχώδες Πολιτικό Συμβούλιο, για εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής από τη βάση, βαζει φωτιά στα εσωκομματικά, με το Νίκο Φίλη, να μιλά ήδη δημοσίως για «star system» και «αρχηγικό κόμμα».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, δήλωσε πως η πρόταση Τσίπρα είναι αποτέλεσμα συστημικής πίεσης ώστε να δημιουργηθούν αρχηγικά κόμματα.

«Υπάρχει μια πίεση από το σύστημα να δημιουργηθούν αρχηγικά κόμματα. Όταν ψηφίζουν 300-400 χιλιάδες σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για να εκλέξουν αρχηγό, είναι η εκχώρηση μιας εντολής χωρίς να υπάρχει από εκεί και πέρα ένας έλεγχος. Σε αυτή την τάση που είναι ισχυρή σήμερα, προσπαθούν να σπρώξουν και τον ΣΥΡΙΖΑ. Να γίνει ένα κόμμα συστημικής μετάλλαξης. Δεν συμφωνούμε. Πιστεύω ότι θα κουβεντιάσουμε και αυτές τις προτάσεις στο Συνέδριο μας και θα βρούμε κάποια λύση η οποία θα συνδυάζει τη δημοκρατική λειτουργία και τον αριστερό χαρακτήρα του κόμματος. Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, 60.000 σήμερα, θα ψηφίζουν επί αγνώστων ανθρώπων και με βάση ποια κριτήρια. Εδώ θα γίνει ένα Star system, θα ψηφίσουν για την Κεντρική Επιτροπή τον Φίλη για παράδειγμα που είναι πιο γνωστός, ή κάποιον που θα κάνει προεκλογική εκστρατεία από τα Μέσα και όχι έναν ικανό άνθρωπο ο οποίος βοηθάει με την καθημερινή πρακτική του και με τις ιδέες του σε κάποια συνοικία της Αθήνας για να εκλεγεί στην Κεντρική Επιτροπή. Εμείς δεν θέλουμε ένα κόμμα – star system, αστεριών λαμπερών ή λιγότερο λαμπερών, θέλουμε ένα κόμμα το οποίο να οργανώνεται στη βάση μιας ισότιμης συμμετοχής των μελών, που σημαίνει να γνωρίζει ο ένας τον άλλον και να επιλέγει. Αυτή είναι η πραγματικότητα», δήλωσε ο πρώην υπουργός Παιδείας.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ