Επίθεση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών στην κυβέρνηση για τα φάρμακα σε ανασφάλιστους

Ο αποκλεισμός των ανασφάλιστων από τη συνταγογράφηση ιδιωτών ιατρών, είχε προκαλέσει προ ημέρών σφοδρές αντιδράσεις, μιας και εν μέσω πανδημίας, το υπουργείο Υγείας στέλνει τους ανασφάλιστους στις δημόσιες δομές Υγείας, με ότι ταλαιπωρία και συνωστισμό αυτό συνεπάγεται!

Επίθεση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών στην κυβέρνηση για τα φάρμακα σε ανασφάλιστους
ΠΡΟΒΟΛΗ

«Ο αποκλεισμός των ανασφάλιστων από τη συνταγογράφηση ιδιωτών ιατρών, αντιτίθεται στο νόμο περί ισοτιμίας της υπογραφής των ιατρών», τονίζει, μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του ο ΙΣΑ.

«Η εφαρμογή του μέτρου θα προκαλέσει μεγάλη ταλαιπωρία στην ευαίσθητη αυτή κοινωνική ομάδα ενώ θα επιβαρύνει περαιτέρω τις δημόσιες δομές που σηκώνουν το βάρος της πανδημίας. Ο ΙΣΑ τονίζει ότι όλοι οι ασθενείς πρέπει να έχουν δικαίωμα ισότιμης πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας και μάλιστα η πολιτεία οφείλει να δείχνει ιδιαίτερη ευαισθησία ειδικά απέναντι στις πιο αδύναμες κοινωνικές ομάδες», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών:

Ο ΙΣΑ ζητά να αποσυρθεί το μέτρο που καταργεί το δικαίωμα συνταγογράφησης από τους ιδιώτες ιατρούς, στους ανασφάλιστους πολίτες

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καλεί το Υπουργείο Υγείας να αποσύρει το μέτρο σχετικά με τη συνταγογράφηση φαρμάκων και εξετάσεων για τους ανασφάλιστους συμπολίτες μας μόνο από δημόσιες δομές υγείας.

Η εφαρμογή του μέτρου θα προκαλέσει μεγάλη ταλαιπωρία στην ευαίσθητη αυτή κοινωνική ομάδα ενώ θα επιβαρύνει περαιτέρω τις δημόσιες δομές που σηκώνουν το βάρος της πανδημίας. Η μεγάλη υγειονομική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα μας έχει αναδείξει την ανάγκη για μια ισχυρή πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, με τη συμμετοχή των γιατρών της γειτονιάς. Επιπρόσθετα, ο αποκλεισμός από τη συνταγογράφηση των ιδιωτών ιατρών, αντιτίθεται στο νόμο περί ισοτιμίας της υπογραφής των ιατρών.

Ο ΙΣΑ τονίζει ότι όλοι οι ασθενείς πρέπει να έχουν δικαίωμα ισότιμης πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας και μάλιστα η πολιτεία οφείλει να δείχνει ιδιαίτερη ευαισθησία ειδικά απέναντι στις πιο αδύναμες κοινωνικές ομάδες.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ