Καμπαγιάννης: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κοστίζει... χιλιάδες νεκρούς» (εικόνα)

Τα διαγράμματα που δείχνουν την Ελλάδα να οδηγεί την τρομακτική "κούρσα" με τους συνολικούς θανάτους της πανδημίας, ξεπερνώντας σε συνολικό αριθμό ακόμα και χώρες που χτυπήθηκαν σφοδρά από το πρώτο κύμα, σχολίασε ο δικηγόρος Θανάσης Καμπαγιάννης.

Καμπαγιάννης: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κοστίζει... χιλιάδες νεκρούς» (εικόνα)
ΠΡΟΒΟΛΗ

«Αν η Ελλάδα είχε περάσει πρώτο κύμα πανδημίας, θα ήταν σήμερα πάνω από την Ιταλία, τις ΗΠΑ και τη Μεγάλη Βρετανία, τις οποίες δεν αποκλείεται ούτως ή άλλως να ξεπεράσει σε νεκρούς», τονίζει μεταξύ άλλων, ο γνωστός δικηγόρος.

«Αύριο λήγουν 300.000 πιστοποιητικά πολιτών που δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση του εμβολίου, δηλαδή πολιτών που ο Πρωθυπουργός για λόγους πολιτικού εντυπωσιασμού βάφτισε "θωρακισμένους". Βέβαια, αν κάποια οικογένεια χάσει τον "θωρακισμένο" άνθρωπό της, η απάντηση θα είναι ότι δεν φταίει η κυβέρνηση γιατί ο θανών δεν έκανε την τρίτη δόση. Ένα απίστευτο μίγμα κυβερνητικής ευθύνης και ανευθυνότητας που κοστίζει χιλιάδες νεκρούς», συμπληρώνει.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Θανάση Καμπαγιάννη:

Η Ελλάδα συνεχίζει την πιο απίστευτη κούρσα θανάτου στον αριθμό νεκρών ανά πληθυσμό όσον αφορά την πανδημία Covid-19 (βλ. σημερινό γράφημα FT). Αν η Ελλάδα είχε περάσει πρώτο κύμα πανδημίας, θα ήταν σήμερα πάνω από την Ιταλία, τις ΗΠΑ και τη Μεγάλη Βρετανία, τις οποίες δεν αποκλείεται ούτως ή άλλως να ξεπεράσει σε νεκρούς.

Σημαντικό ρόλο έπαιξε, όπως το έδειξε η έκθεση Τσιόδρα - Λύτρα, η απόφαση μη ενίσχυσης του ΕΣΥ που κόστισε χιλιάδες νεκρούς. Αλλά και στο μέτωπο του εμβολιασμού, που αποτελεί σημαντικό όπλο για να μην υπάρχουν νεκροί (βλ. και νέα έκθεση των δύο καθηγητών), η κυβέρνηση απέτυχε. Και απέτυχε γιατί εργαλειοποίησε το εμβόλιο και το κατέστησε μέσο απέκδυσης της κυβερνητικής ευθύνης, εμφανίζοντάς το ως "εισιτήριο ελευθερίας": η πραγματικότητα είναι ότι τα εμβόλια που έχουμε στη διάθεσή μας δεν εμποδίζουν τη διασπορά του ιού αλλά αποτελούν σημαντική ασπίδα απέναντι στην βαριά νόσηση, μάλιστα δε για μικρό χρονικό διάστημα καθώς η προστασία που αυτά προσφέρουν γρήγορα φθίνει.

Το χειρότερο είναι ότι ο Πρωθυπουργός επιμένει σε αυτό το αφήγημα. Τι αλήθεια συμπεραίνει ένας πολίτης που ακούει τον Πρωθυπουργό να λέει στη Βουλή (30/1/2022): "Σήμερα, χάρη στις μεγάλες προσπάθειες κυρίως του υγειονομικού κόσμου, αλλά και της πολιτείας, το 84% των ενήλικων Ελλήνων είναι πια θωρακισμένο. ... Το 91% των συμπολιτών μας άνω των 60 είναι και αυτό θωρακισμένο".

Αύριο λήγουν 300.000 πιστοποιητικά πολιτών που δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση του εμβολίου, δηλαδή πολιτών που ο Πρωθυπουργός για λόγους πολιτικού εντυπωσιασμού βάφτισε "θωρακισμένους". Βέβαια, αν κάποια οικογένεια χάσει τον "θωρακισμένο" άνθρωπό της, η απάντηση θα είναι ότι δεν φταίει η κυβέρνηση γιατί ο θανών δεν έκανε την τρίτη δόση.

Ένα απίστευτο μίγμα κυβερνητικής ευθύνης και ανευθυνότητας που κοστίζει χιλιάδες νεκρούς.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ