Επιχείρηση της κυβέρνησης να ελέγξει το ΑΠΕ καταγγέλει η ΕΣΗΕΑ

H απόφαση της κυβέρνησης να αυξήσει κατά δύο τα μέλη, του Δ.Σ. του ΑΠΕ-ΜΠΕ και να ελέγξει πλήρως το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ΕΣΗΕΑ.

Επιχείρηση της κυβέρνησης να ελέγξει το ΑΠΕ καταγγέλει η ΕΣΗΕΑ
ΠΡΟΒΟΛΗ

Όπως υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ, η συγκεκριμένη απόφαση είναι σαφής πρόθεση ανατροπής των συσχετισμών στο Δ.Σ. με στόχο τον έλεγχο του εθνικού πρακτορείου από την κυβέρνηση και «ναρκοθετεί την ανεξαρτησία και την αυτονομία του ιστορικού δημοσιογραφικού φορέα».

Η Ένωση Συντακτών ζητά την άμεση ανάκληση της απόφασης, ώστε «να διασφαλιστεί η συμμετοχή των θεσμικών φορέων των δημοσιογράφων στο Δ.Σ. του ΑΠΕ» τονίζοντας πως «η ανεξαρτησία και η πολυφωνία στο μοναδικό Πρακτορείο της χώρας είναι αρχές αδιαπραγμάτευτες».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Σ.Η.Ε.Α. εκφράζει την έντονη διαφωνία του με την απόφαση να αυξηθούν κατά δύο τα μέλη του Δ.Σ. του ΑΠΕ-ΜΠΕ (από επτά σε εννιά) χωρίς να διασφαλίζεται το κεκτημένο, για 30 και πλέον έτη, της πλειοψηφίας υπέρ των θεσμικών εκπροσώπων.

Η συγκριμένη απόφαση παραπέμπει ευθέως σε πρόθεση ανατροπής των συσχετισμών στο Δ.Σ. με στόχο τον έλεγχο του εθνικού πρακτορείου από την κυβέρνηση και ναρκοθετεί την ανεξαρτησία και την αυτονομία του ιστορικού δημοσιογραφικού φορέα.

Η ΕΣΗΕΑ ζητεί να οριστεί άμεσα συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, κ. Γιάννη Οικονόμου και, λαμβάνοντας υπόψιν το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ζητά την ανάκληση της παραπάνω απόφασης, ώστε να διασφαλιστεί η συμμετοχή των θεσμικών φορέων των δημοσιογράφων στο Δ.Σ.

Η ανεξαρτησία και η πολυφωνία στο μοναδικό Πρακτορείο της χώρας είναι αρχές αδιαπραγμάτευτες.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ