Ο Χατζηδάκης ισχυρίζεται πως καθιέρωσε πρώτος την 4ήμερη εργασία

Δεν είναι πλάκα. Ο υπουργός Εργασίας που καταπάτησε εργασιακά κεκτημένα δεκαετιών και τοποθέτησε golden boys με εξοργιστικό μισθό στη ΔΕΗ, την ώρα που η κοινωνία φτωχοποιείται βίαια, ισχυρίζεται πως καθιέρωσε πρώτος την 4ήμερη εργασία προς όφελος των εργαζομένων.

Ο Χατζηδάκης ισχυρίζεται πως καθιέρωσε πρώτος την 4ήμερη εργασία
ΠΡΟΒΟΛΗ

Μπορεί ο ΕΦΚΑ, ο προυπολογισμός και οι πάροχοι ενέργειας να έχουν έλλειμα, αλλά σαν το ελλειμα θράσους του Κωστή Χατζηδάκη, κανένας.

«"Το Βέλγιο καθιέρωσε την 4ήμερη εβδομάδα εργασίας", πανηγυρίζουν η Αυγή, η Εφημερίδα των Συντακτών, το Left.gr και άλλα μέσα ενημέρωσης που πρόσκεινται στην Αριστερά. Τι ξεχνούν; Ότι το ίδιο ακριβώς καθιερώσαμε και εμείς πριν από 8 μήνες, με τον Νόμο για την Προστασία της Εργασίας, αλλά μας περνούσαν γενεές δεκατέσσερις!!», αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ανάρτηση στην σελίδα του στο Facebook, o υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Με λίγα λόγια, ο Κωστής Χατζηδάκης, ισχυρίζεται πως όχι μόνο δεν κατάργησε το 8ωρο, φέρνοντας τις απλήρωτες 10ωρες υπερωρίες (με τα γνωστά ρεπό), αλλά ότι καθιέρωσε την 4ήμερη εργασία στο πλαίσιο άλλων ευρωπαικών χωρών, στις οποίες οι εργαζόμενοι έχουν συνδικαλιστικά δικαιώματα, συλλογικές συμβάσεις εργασίας, πληρώνονται τις υπερωρίες τους και η αντίστοιχη επιθεώρηση εργασίας λειτουργεί κανονικά.


Πρέπει να μιλήσουμε για τον Κωστή


Μιλάμε για τον ίδιο, προβεβλημένο πολιτικό, που τον Σεπτέμβριο του 2020, ισχυριζόταν πως «έχοντας προχωρήσει με τη διάσωση της ΔΕΗ, προχωρούμε τώρα στην απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας για να πέσουν οι τιμές. Θα αδιαφορήσουμε για τις αντιδράσεις. Είμαστε αποφασισμένοι να σπάσουμε αυγά!». 

Μόνο που δεν σπάσανε αυγά, αλλά καταστρέψανε τις ζωές των πολιτών με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ