Πλεύρης: Απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή για όλους και ιδιώτες στο ΕΣΥ (video)

Ιδιώτες γιατρούς που θα δουλεύουν part time στα απογευματινά χειρουργεία επι πληρωμή για τους ασφαλισμένους, αντί για ενίσχυση του ΕΣΥ ανακοίνωσε επί της ουσίας, σε συνέντευξή του, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Πλεύρης: Απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή για όλους και ιδιώτες στο ΕΣΥ (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Αφού ανακοίνωσε πως έως τα τέλη Μαρτίου θα έχουν αρθεί τα μέτρα που ισχύουν για τους εμβολιασμένους, ο Θάνος Πλεύρης, περιέγραψε κομπιάζοντας, το σχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη για είσοδο ιδιωτών στο ΕΣΥ.

Ο Θάνος Πλεύρης μιλώντας στον ΑΝΤ1 αποκάλυψε ότι σε συνεργασία με την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, Μίνα Γκάγκα «επανεξετάζουμε συνολικά τις εργασιακές σχέσεις εργασίας στο ΕΣΥ και σε σχέση με τους ιδιώτες γιατρούς. Θέλουμε να ανοίξουμε θεσμοθετημένα τη δυνατότητα ιδιωτών γιατρών να παρέχουν υπηρεσία part time σε νοσοκομεία, όπου υπάρχουν κενά και όπου υπάρχουν προκηρύξεις και συμβάσεις που δεν καλύπτονται», δήλωσε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Θάνος Πλεύρης, ενώ έριξε και «τυράκι» για τους εργαζόμενους του ΕΣΥ που έχουν αφεθεί μόνοι τους επί δύο χρόνια να παλεύουν με την πανδημία.

«Αυτό που εξετάζουμε είναι στα απογευματινά χειρουργεία, που έχουν θεσμοθετηθεί, να μπορούν να αυξάνουν το μισθό τους και οι γιατροί του ΕΣΥ. Άρα αν ξεκινήσουμε από τη βάση ότι θα υπάρχουν και απογευματινά χειρουργεία που αυτή τη στιγμή δε λειτουργούν και οι γιατροί και νοσηλευτές του ΕΣΥ θα μπορούν να έχουν και αμοιβές. Δίνουμε δυνατότητα με όρους και ιδιωτικούς, δηλαδή με συμμετοχή αυτουνού που θα κάνει το απογευματινό χειρουργείο στην πληρωμή του γιατρού, να αυξάνεται το εισόδημα», είπε, με δυσκολία στη σύνταξη κατανοητού λόγου, ο υπουργός Υγείας.

Εντάξει, καταλάβαμε.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ