Ουκρανία: Η Ελλάδα στέλνει C-130 με "καλάσνικοφ" και πυρομαχικά - Αντιδράσεις στο Twitter

Με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, η Ελλάδα στέλνει 2 αεροπλάνα c-130 με πολεμικό υλικό (καλάζνικοφ - εκτοξευτήρες - πυρομαχικά) στην Ουκρανία και εμπλέκεται στην πολεμική σύρραξη. Αντιδράσεις στα social media.

Ουκρανία: Η Ελλάδα στέλνει C-130 με
ΠΡΟΒΟΛΗ

Στη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με συμμετοχή του υπουργού Εθνικής Αμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνου Φλώρου αποφασίστηκε να αποσταλλούν εντός της ημέρας, δύο C-130 τα οποία θα αναχωρήσουν για την Πολωνία, με το ένα να έχει ήδη φύγει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υλικό που στέλνει η Ελλάδα, παίρνοντας μέρος στην πολεμική σύρραξη, περιλαμβάνει πυρομαχικά, "καλάσνικοφ" (ΑΚ-47) και εκτοξευτές.

Επίσης εντός της ημέρας θα αποσταλεί (πολύ σωστά) σημαντική ανθρωπιστική βοήθεια την οποία θα συνοδεύσει ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς (υποθέτουμε με την κατάλληλη συνοδεία φωτογράφων και καμερών).

Όπως είναι λογικό, η απόφαση του πρωθυπουργού (για προφανώς επικοινωνιακούς λόγους) να εμπλακεί η χώρα στην πολεμική σύγκρουση, έστω και με πολεμοφόδια, προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις στα social media.

Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που είναι υπέρ της απόφασης του Κυριάκου Μητσοτάκη να εμπλακεί η Ελλάδα σε πολεμικές επιχειρήσεις.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ